#WINTERFEST2016 – Željko Gasparević: U Srbiji se sve više piju domaća vina iz malih podruma

0

WinterFest u organizaciji Color Press Grupe i Interfesta ponudio je prethodna tri dana izuzetno zanimljive sadržaje u okviru MK Mountain Resorta. Nakon sajma vina i gastronomije koji je protekao u degustaciji najboljih vina i fantastičnom koncertu bend "The Frajle", drugog dana imali smo prilike da slušamo različite studije slučaja i panel diskusije o gastronomskom turizmu, konzumiranju hrane i vina iz Pijemonta, prodaji i distribuciji vina, novim ukusima Balkana, ali i da probamo penušavac Radgonskih Gorica na Vučjoj stazi sa savršenim pogledom na Pančićev vrh. Poslednji dan WinterFesta bio je posvećen degustaciji vina, takmičenju u kuvanju pasulja, ali i panel diskusijama i studijama slučaja o marketingu, distribuciji i prodaji vina.

Case Study„Perfect Match“ Uparivanje hrane i vina u praksiprezentovao je i Željko Gasparević, somelijer restorana Kalemegdanska terasa, a za naš portal je rekao:

Meni iskustvo govori da ovih poslednjih par godina, zadnjih recimo pet, ta vinska kultura počinje polako da se diže na neki viši nivo. I smatram da posebno mi, somelijeri i ljudi koji su u vinskoj priči, dosta utičemo na to da se ta svest i kvalitetno uparivanje hrane i vina itd. polako podiže.“

Šta nam je još rekao Željko poslušajte u videu:

Foto: Color Press Grupa

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.