PROGOVORIO KRUNSKI SVEDOK: Zoran urlao na Jelenu dan pre ubistva!

Jelena i Zoran Marjanović žestoko su se posvađali na klupi ispod beogradskog mosta Gazela, samo dan pre nego što je ona svirepo ubijena, tvrdi svedok Vladimir V. (71), očevidac ovog događaja.

Vladimir, koji je pristao da samo delimično otkrije svoj identitet, kaže da je tog 1. aprila oko 15 časova na keju ispod Gazele video Zorana kako urla na Jelenu i mlatara rukama, da bi nakon svađe ona trčećim korakom otišla u nepoznatom pravcu.

Burna rasprava

Prema rečima ovog krunskog svedoka, Zoran je tog dana iz sveg glasa vikao na Jelenu, toliko da je ceo savski kej odzvanjao i da je onima koji su tuda prolazili bilo veoma neprijatno.

- Tog 1. aprila, kao i svakog petka, otišao sam oko 15 časova da se prošetam po keju ispod Gazele. Kod jednog velikog drveta, odmah ispod mosta, zapazio sam par kako se svađa na klupi. Muškarac je bio obučen sav u crno, imao je dužu crnu kosu... Urlao je na nesrećnu ženu, sve je odzvanjalo. Žustro je mlatarao rukama prema njoj, uplašio sam se u jednom trenutku da će je udariti. Ona je sedela na klupi, imala je crnu kosu vezanu u rep, na sebi je nosila majicu, duks i tri-četvrt helanke. Izgledala je kao da ide sa nekog treninga, sa trčanja - kaže za Informer Vladimir i nastavlja:

- Produžio sam svoju šetnju ka Sajmu, ali sam se povremeno osvrtao da vidim šta se dešava sa njima, što iz znatiželje, što zbog straha da će je on zaista udariti. U jednom trenutku ona je odmahnula rukom i pobegla od njega. Počela je da trči u mom pravcu i kada me je sustigla, okrenuo sam se da pogledam da li je u redu. Prošla je tik pored mene, video sam joj lice i dobro ga upamtio jer mi je sve bilo tako upečatljivo. Nastavila je da trči prema Adi Ciganliji, vrlo brzo mi je nestala iz vidokruga. Ja sam skrenuo kod Sajma i više je nisam video...

Vladimir kaže da je bio šokiran kada su već sutradan svi mediji objavili sliku te žene, uz informaciju da je nestala i da se zove Jelena Marjanović.

- Slika žene koja je protrčala pored mene i čije sam lice dobro zapamtio odjednom je bila u svim medijima. Šokirao sam se! A onda je sutradan, u nedelju, objavljeno da je nađeno njeno telo i da je svirepo ubijena. Nisam mogao sebi da dođem... Nemam nikakvu dilemu, tog petka po podne sam ispod Gazele video pokojnu Jelenu i njenog muža Zorana. Sve se poklapa, njen i njegov fizički izgled, činjenica da on nosi crno, da je ona išla na trčanje... Takođe, uveren sam da je ta svađa i te kako imala veze sa ubistvom! Ona je još te večeri negde odvedena i tada joj je presuđeno. Nije ona ubijena na nasipu u Borči - smatra Vladimir.

Odmah je prepoznao

Kada je objavljeno da je Jelena nestala i da je ubijena, odmah sam je prepoznao. Uplašio sam se, zato sam tek sad rekao šta znam

Sektaško ubistvo

Na pitanje zašto je čekao skoro tri meseca da otkrije svoju priču, Vladimir je rekao:

- To je ubistvo, nije mi bilo svejedno. Mislio sam na svoju decu, plašio sam se, ali sam se nadao i da će se sve brzo okončati, da će policija pronaći ubicu. Međutim, kada sam video da su stvari otišle predaleko, da je ubica još na slobodi, da se sumnja i da je u pitanju sektaško ubistvo, rešio sam da skupim hrabrost i kažem ono što znam. Setio sam se mog kolege čijeg je sina ubila sekta... Zato želim da pomognem da se ovo ubistvo razreši, zbog Jelene, njene ćerke i njene majke.


Izvor: Informer

Pogledajte još