Promocija projekta "Srbija, zemlja jorgovana" u centru Pariza

0

Jedinstveni projekat "Srbija, zemlja jorgovana" koji je pre osam godina osmislila i pokrenula Vesna de Vinča poslužio je kao inspiracija za srpske i svetske dizajnere koji će svoja dela predstaviti 11. jula na manifestaciji "Dan srpske mode" u rezidenciji srpskog ambasadora u Parizu.

Uz prisustvo diplomatskog kora iz svetske prestonice mode, predstavnika aristokratije iz čitavog sveta, poznatih ličnosti iz mode i kulture Francuske i akreditovanih novinara iz cele Evrope, svoje kolekcije predstaviće prestižni srpski dizajneri Zvonko Marković, Nela Dašić i Nina Pena ispred brenda „Pena kutur“, ali i poznata svetska imena poput Jelene Mandić i Sune Moje iz Francuske i Romera Brajana iz Velike Britanije.

Domaćin i pokrovitelj događaja biće ambasador Srbije u Francuskoj NJ.E. gospodin Rajko Ristić a ova jedinstvena manifestacija koja pretenduje da postane tradicionalna posvećena je NJKV Princu Aleksandru Pavlovu Karađorđeviću, suosnivaču projekta koji je toliko zainteresovao svetsku javnost da je knjiga „Srbija, zemlja jorgovana“ autorke Vesne de Vinče ovih dana prevedena na francuski jezik.

Promocija ovog izdanja biće održana pre revije koju će producirati srpski supermodel Slađana Tesla, a čitav program će se završiti u dvorištu rezidencije, gde će u senci Ajfelovog tornja u ime svih prisutnih jorgovan zasaditi NJKV Princeza Barbara Karađorđević, naslednik kraljevske porodice Lihtenštajn.

Foto: Promo

Ostavite komentar

Your email address will not be published.