#BOOKTALK2016 - poslušajte obraćanje Nebojše Kuzmanovića, pomoćnika Pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje

Drugu godinu za redom, ovoj konferenciji je prethodila Nedelja knjige, tokom koje su se od 29. avgusta do 2. septembra delile besplatne knjige za sve građane koje su volontori Color Pres Grupe zatekli u gradskom prevozu da čitaju.

Konferenciju je otvorio Nebojša Kuzmanović, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje, koji se obratio ispred Pokrajine Vojvodine.

"Čast mi je što sam ovog jutra u prilici da vas ispred Pokrajinske Vlade pozdravim u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Konferencija, sudeći prema prošlogodišnjeg odjeku i ovogodišnjem programu, postaje tradicija, a otuda je i veći respekt u napore koje ste u organizaciju konferencije uložili. Postavili ste niz drugih važnih, ali i intrigantnih pitanja. Želim da nađete odgovore. Lepo je što su volonteri i građani izašli sa knjigama na ulicu. Pripadam onima koji smatraju da knjige u digitalno doba gube na značaju. Ne samo da iz njih možemo da upoznamo svet, već i sebe same. Da li je danas podrška države izdavačima dovoljna, to je teško reći. Te odgovore ćete i vi pokušati da pronađete danas. Pokrajinski sekretarijat će više podržati književne projekte nego što je to bilo do sada."

Kompletno obraćanje poslušajte u videu:

Pogledajte još