NAKON PIJANOG STANJA U EMISIJI: Bora Đorđević ponovo na lečenju od alkoholizma!

0

Posle skandaloznog pojavljivanja u "Pinkovim zvezdama", kada se pred kamerama pojavio pijan, frontmen grupe "Riblja Čorba" Bora Đorđević ponovo je na lečenju od alkoholizma, pošto prethodna višegodišnja terapija nije dala željeni efekat.

On je otvoreno progovorio o borbi koju trenutno vodi protiv ovog poroka, a za „Alo!“ kaže da je odlučio da ovog puta istraje. Nedavni incident kada se u emisiji pojavio mrtav pijan bio je razlog da ponovo krene na odvikavanje.

Dobro se osećam sada, hvala na pitanju. Sada koristim jak lek „esperal“, koji me efikasno sprečava da konzumiram alkohol. Skoro mesec dana nisam okusio alkoholno piće, od onog snimanja „Pinkovih zvezda“, gde sam se neprimereno ponašao. Dobro podnosim terapiju i nemam krize, što je dobro – otkrio nam je pevač jedne od najpopularnijih srpskih rok grupa, koji je očigledno čvrsto rešio da se ne igra sa svojim zdravljem unošenjem alkohola u organizam.

To mu ne dozvoljava ni terapija, jer mu je strogo zabranjeno da unosi alkohol, s obzirom na to da u kombinaciji sa lekom koji pije dovodi do neželjenih efekata kao što su mučnina, povraćanje, a u težim slučajevima i srčani udar.

Uz podršku supruge Dubravke, bliskih prijatelja i članova benda Bora ponovo pokušava da se reši poroka.

Pitali smo Boru da li je prethodnu terapiju prekinuo po preporuci lekara ili je sam pomislio da više neće imati potrebu za opijanjem.

Godinama sam se uspešno borio protiv alkohola i onda sam pokleknuo, verovatno sam sam kriv zbog toga. Nije bila procena lekara da prekinem, sam sam prekinuo terapiju misleći da mogu bez alkohola i desilo se šta se desilo. Nažalost, i gledaoci su videli. Ne valjam kada popijem, nemam meru da budem takav i svestan sam da mi to ne treba – sasvim iskreno poručio nam je pevač, insistirajući da ga više ne pitamo o lečenju, jer ne želi previše da govori na tu temu.

On ubuduće svojim ponašanjem želi da pokaže da se izborio sa ovim porokom. Podsećanja radi, Bora je dugo bio zaljubljenik u alkoholna pića, a kada je vrag odneo šalu i on postao zavisnik, krenuo je na terapije. Nakon nekoliko godina, tačnije, u decembru prošle godine, terapiju je prekinuo i vratio se opijanju, a u alkoholisanom stanju pravio je neprijatne scene kao član žirija „Pinkovih zvezda“. Osim što je pričao nerazgovetno, spavao i ljuljao se u fotelji, on je tada usred emisije izvadio zub. Kada je shvatio šta je uradio, Đorđević je priznao grešku i izvinio se publici i čelnicima televizije.

I oni su imali problema sa alkoholom

Mnoge poznate ličnosti imaju problem sa alkoholom, ali su retki oni koji su to priznali. Među njima su Vesna Zmijanac, Miroslav Ilić, Danijela Vranić i Danica Maksimović.

Znala sam da odem na groblje na Bukulji, da sednem na grob neke babe i da popijem i po devet čokanjčića rakije. A onda me uhvati san… – izjavila je jednom prilikom Vesna, dok je Danica priznala je da joj je borba sa alkoholom bila jedan od najtežih perioda u životu.

Kada sam shvatila da posle nekoliko godina bavljenja ovim poslom kad god imam problem, posegnem za čašom, rešila sam da se toga brzo oslobodim. Da nije bilo tako, sigurno bih potonula.

Pevač Miroslav Ilić je takođe priznao da je imao problem sa ovim porokom.

U kući imam ikonu Svetog Đorđa, koji je moja krsna slava, i kad mi je svega bilo preko glave, stao sam ispred nje, prekrstio se i rekao sam sebi: „Mani se, budalo jedna, šta će ti alkohol“ – ispričao je tada Miroslav, a pevačica Danijela Vranić je privedena jer je vozila u alkoholisanom stanju.

Izvor: blic.rs

Foto: Youtube/PrintScreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.