TAKO MU SUĐENO: Dača jurio 200 na sat, preti mu zatvor?!

Ikodinović je u maju 2015. godine vozio van naselja brzinom između 180 i 200 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom delu puta 80 kilometara na sat.

- Policija je uhvatila Ikodinovića kako se na teritoriji Novog Sada kreće brzinom većom od 80 kilometara na sat, što je veoma težak prekršaj. Napisali su mu prekršajnu prijavu, nakon čega mu je počelo suđenje u Novom Sadu.

U Prekršajnom sudu u Novom Sadu potvrđeno je da se protiv vaterpoliste vodi postupak "zbog sumnje da je 11. maja 2015. počinio prekršaj iz člana 330 stav 1 tačka 10 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima".

- Za navedeni prekršaj predviđena je kazna zatvora od najmanje 15 dana, ili novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara, 14 kaznenih poena i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom od najmanje osam meseci - rekli su u novosadskom Prekršajnom sudu.

Osim toga, Ikodinović ne bi trebalo mirno da spava jer bi mogao da ostane i na duže vreme bez vozačke dozvole, pošto ima još dva suđenja za saobraćajne prestupe.

- Protiv njega se vodi još jedan proces u Kruševcu zbog saobraćajnog prekršaja, koji je takođe počinio u maju 2015. godine. On je povodom toga u Beogradu saslušan po zamolnici kruševačkog Prekršajnog suda. Predmet je vraćen u Kruševac, koji vodi postupak - navodi izvor.

Vaterpolista ni u martu 2015. nije poštovao saobraćajne propise, pa su mu policajci u Jagodini napisali prekršajnu prijavu.

- Sud iz Jagodine poslao je zamolnicu beogradskim kolegama da ga saslušaju - dodaje sagovornik.

Poznati vaterpolista se i pre tri godine "očešao" o drugi automobil u Hadži Milentijevoj ulici, pa su mediji pisali da je raspisana policijska poternica za njim. Tada je otišao sa mesta incidenta jer, kako je rekao, nije primetio da se nešto dogodilo, osim "kvrckanja" retrovizora, ali da je sledećeg dana odmah odjurio u saobraćajnu policiju, gde su mu rekli da nije trebalo da dolazi jer se nije dogodilo ništa ozbiljno.

Podsetimo, Ikodinović je skrivio i tešku saobraćajnu nesreću 27. juna 2008. u blizini Kaća, kada se zakucao motociklom u "jugo", posle čega je jedva ostao živ.

Lekari su mu tada spasli život, ali mu je teško povređena desna ruka. U veštačkoj komi bio je mesec dana i imao skoro 200 hirurških intervencija. Kasnije je za medije priznao da je sam kriv za nesreću i da je tada poželeo da umre.

Izvor: Alo!

Pogledajte još