NOVAK ĐOKOVIĆ OTVORENO O RODITELJSTVU I SINU: Stefan čuva trudnu mamu – nežan je i pažljiv prema njoj!

0

Najbolji srpski teniser otvoreno je progovorio o porodici, vrednostima koje neguju, kao i njenom proširenju, jer će se supruga Jelena poroditi krajem avgusta.

Nisam bezgrešan, a iz grešaka koje pravim učimo moj sin Stefan i ja – kaže Novak Đoković!

Deca bogatih roditelja su često razmažena jer rastu u izobilju. Kako ćete vi vaspitavati sina?

– Ne posmatram decu na osnovu porekla ili materijalnog statusa. Svako dete može da bude razmaženo, a za to nije neophodno bogatstvo. Verujte mi, svi planovi koje sam imao pre nego što sam postao otac su se promenili. Trudim se da odgovorim na sva Stefanova pitanja najbolje što mogu. Često ne znam sve odgovore, pa tad zajedno učimo. Jelena i ja se trudimo da nikako ne pomisli da smo bezgrešni. Često koristimo primere iz našeg svakodnevnog života, da Stefan razume da i mi grešimo. U našoj kući se najčešće čuju reči „hvala, izvini i volim te“. Srce mi se svaki put istopi od sreće kada čujem Stefana da ih izgovara.

Kako provodite vreme sa sinom?

– Verovatno se ne razlikujem mnogo od bilo kog oca i uživam u svakom trenutku sa sinom. Jelena i ja se trudimo da kvalitetno provodimo vreme sa njim. Ja ga možda nemam dovoljno i trudim se da mu se uvek maksimalno posvetim. Stan nam je prepun slikovnica. Tu su ilustrovane pesme Jovana Jovanovića Zmaja, razne bajke i basne, pa knjige u kojima učimo boje, slova, brojeve, oblike. Slažemo kockice, bojimo, crtamo, sviramo i pevamo. Voli što mu svako veče pred spavanje pročitamo po jednu priču. Pratimo ono što Stefanu prija, ništa mu ne namećemo. Mnogo volimo da budemo napolju. Tada trčimo, vozimo bicikl, skačemo…

Plašite li se da će Stefan biti ljubomoran jer više neće biti jedinac?

– Stefan veoma lepo prihvata činjenicu da je Jelena trudna i vrlo je nežan i pažljiv prema njoj, pa nemamo bojazan da će biti problema.

Kako izgleda jedan dan kada ste na turnirima sa porodicom, a kako kada ste sami sa timom?

– Kada sam sa porodicom, trudim se da početak i kraj dana obavezno posvetim Stefanu i Jeleni. Kada se probudimo, poigramo se, zajedno doručkujemo, pa tek onda odem na dug i intenzivan trening. Dan prožet tenisom i uživanjem sa porodicom je moj recept za sreću. Kada sam samo sa timom na turnirima maksimalno smo fokusirani na takmičenje. Moja svakodnevna rutina su i kondicioni treninzi koji su različiti, nekada trčim, nekad vozim bicikl, idem obavezno u teretanu. Tu su odmor, obroci i oporavak, odnosno vreme za fizioterapiju i istezanje.

Izvor: Informer

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.