PREPORUKA ZA DANAS: Kaliopi Bukle – film, serija, knjiga, restoran, recept

0

Kaliopi Bukle rođena je 1966. godine na Ohridu, u Makedoniji. Još osamdesetih godina stekla je popularnost zahvaljujući svom jedinstevnom glasu i talentu. Mnogi su je tada poredili sa operskom divom Marijom Kalas. Kada je bila na vrhuncu svoje karijere, iz Makedonije se preselila u Švajcarsku sa suprugom i sinom, ali ljubav prema muzici je presudila i ona se nakon deset godina života u inostranstvu vratila u Makedoniju gde je nastavila da stvara.

Znamo je po brojnim hitovima poput ,,Bato”,,,Oboi me”, ,,Mesečina”, ,,Na pat do Makedonija”, ,,Kofer ljubavi”, a 2012. godine sa numerom ,,Crno i belo” predstavljala je Makedoniju na takmičenju za pesmu Evrovizije. Ova balkanska diva danas daje preporuke za vas!

FILM ,,THE SECRET IN THEIR EYES

Argentinski film koji je izašao 2009. godine. Sjajna stvar koju sam otkrila skoro, zahvaljujući jednoj preporuci i od tada je moj broj 1!

SERIJA ,,SEX AND THE CITY

Serija koju su, verovatno, svi već pogledali, a ja joj se uvek iznova vraćam jer je nenadmašiva i bezvremenska! Priča o životima četiri žene, svaka je na svoj način posebna i različita, a opet su tako slične. Sjajna serija i moja preporuka!

KNJIGA ,,CITY

Autor ove knjige je Alesandro Bariko. Neverovatna priča o dečaku geniju i jednom gradu u Americi. Zapravo, priča ima za cilj da prikaže smisao svakog grada, onog u kojem smo odrasli, u kojem živimo, koji nas je naučio nečemu. Sjajna knjiga koja nas može naučiti mnogo čemu.

Vinski podrum-buffet #foodporn #buffet #buffettable #wine #seller #tasty #foodphotography #yummy #hungry

A post shared by Restaurant Vodenica (@vodenicamulino) on

RESTORAN ,,VODENICA” (MULINO)

Za razliku od prethodnih preporuka na portalu, ja vam preporučujem restoran koji možete posetiti kada dođete u Skoplje. Divan restoran, sjajnog ambijenta i hrane. Moj omiljeni. Ne smete ga propustiti!

RECEPT ZA PALAČINKE

Palačinke, jedne i jedine na svetu. Za njih nemam poseban recept, svako ih pravi na sebi svojstven način ali preporučujem da ih obavezno probate kada odete u ,,Vodenicu”.

Autor: Nina Dotlić

Foto: Privatna arhiva, Pixabay, Pexels

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.