MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Anja Vučetić - Hrvatska

Peti mesec u godini rezervisan je za korišćenje preostalih pet dana starog odmora u pet različitih gradova. Podrazumeva se, na moru. 50 minuta leta i eto nas na okupu, nas dve iz Beograda i drugarica sa društvom iz Porto Montenegra u kome trenutno radi. Čaša hladnog prosecca i pizza u Al Posto Giusto-u, odmor može da počne.

Za ljubitelje egzotičnih ukusa koji potiču sa Srednjeg Istoka i Mediterana, svakako preporučujem i libanski restoran Byblos u koji smo se rado preselili na večeru nakon koje smo se ukrcali na brod, spremni za krstarenje.

Probudili smo se u Cavtatu, gradiću skrivenih uvala i posebnog kulturnog nasleđa.


Prvo kupanje ove godine začinila je večera u porodičnom restoranu Leut, jednom od onih sa najdužom tradicijom na Jadranu.

Dalmatinske klape, morski specijaliteti, pa nova destinacija – Dubrovnik. Kako je jedan od najznačajnijih kulturnih i turističkih centara u celoj jugoistočnoj Evropi, gužva je ono što će vas dočekati nezavisno od toga koje je godišnje doba.

Ali, njemu gužva ne može ništa, Dubrovnik ima svoju dušu koja se ne može prepričati, mora se doživeti.


Predah od euforičnih turista iz najrazličitijih delova sveta, potražili smo na osmom po veličini ostrvu u Hrvatskoj, nacionalnom parku Mljet. Netaknuta priroda i beskrajni mir spremili su nas za poslednju destinaciju, Hvar.


Spoj istorije i sjajnog noćnog, ali i dnevnog provoda, svakako čini ovo ostrvo mestom na koje se uvek rado vraćam. Palmižana, Carpe Diem Beach, Hula hula beach bar, Ka'lavanda Music Bar i San Marco Restaurant & Lounge, restoran na terasi čuvenog hotela Palace, samo su neka od mesta koja se moraju obići, da ne kažem doživeti. Iako ne verujem u to da sve što je lepo, kratko traje, krenuli smo nazad.

Let za Beograd i povratak na posao sprečili su nas u nameri da poslednji dan doživimo Crnu Goru na drugačiji način, iz drugačije perspektive. Vožnju helikopterom preko agencije Discover Montenegro i kompanije Airways Aviation, koja školuje licencirane pilote u Crnoj Gori i širom sveta, ostavili smo za neki naredni put koji će se desiti čim nam obaveze dozvole.


Dream trip: Mnogo ih je, ali neka bude Maroko.


Autor: Nina Dotlić


Pogledajte još