Čudesna bajka

Dečja predstava „Čudesna bajka“ je urađena po motivima bajke "Snežana i sedam patuljaka". Predstavu izvode polaznici Male škole glume „MAŠKGA“, uzrasta od 7-14 godina.

Modernizovana priča o skromnosti devojčice Snežane, nasuprot sebičnosti i okrutnosti njene majke obučena u današnjicu, okosnica je ove predstave. Priča nas podseća da je za sreću potrebno jako malo. Dovoljno je da samo ispružiš dlan – bubamarica će već sleteti. Dovoljno je da oslušnemo veselo zujanje bubica i probudićemo se u neverovatno lepom jutru. Snežana zna da priroda budi sve lepo u nama ali ne i njena mama..

Jedna misteriozna noć i jedna tajna otkriće nam više nego najlepša prodavnica igračaka. Ko su Snežanini pravi drugari? Ko će joj pomoći? Da li će majka shvatiti šta Snežana voli? Da li će opet dobro nadvladati zlo? Jednostavna je poruka ove predstave – Vratite decu prirodi!

Studio ima za cilj da deci približi pozorište kroz zajedničko istraživanje i okuplja decu uzrasta od 7-14 godina, a vode ga Danijela Grbović Bitić i Ana Grujičić.

Pogledajte još