Arsenal na Porto bez Aršavina, Eduarda, Galasa i Almunije

LONDON, 17. februara 2010. (Beta-AP) - Fudbalski klub Arsenal meč sa Portom u osmini finala Lige šampiona igraće znatno oslabljen, pošto će zbog povreda iz tima izostati Eduardo da Silva, Andrej Aršavin, Manuel Almunija i Viljem Galas.

Četvorica pomenutih igrača nisu bili među 18 fudbalera londonske ekipe, koji su danas otputovali za Portugal gde će sutra igrati prvi meč sa Portom.

Trener Arsenala Arsen Venger nadao se da će Eduardo, koji je za tobdžije poslednji put igrao 27. januara, biti u timu, ali se ispostavilo da se hrvatski reprezentativac još nije oporavio od povrede zadnje lože.

Isti problem uslovio je i odsustvo Aršavina, koji se povredio prošle nedelje.

Fudbaleri Bajerna dočekaće u Minhenu ekipu Fiorentine u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona ohrabreni činjenicom da su zabeležili 12 uzastopnih pobeda
u svim takmičenjima.

Bavarci na tabeli prvenstva Nemačke dele prvo mesto sa Bajerom iz Leverkuzena, dok se Fiorentina nalazi u lošoj formi jer na pet uzastopnih utakmica u Seriji A nije ostvarila pobedu.

"Možemo do četvrtfinala ako ne potcenimo Fiorentinu i ne 'poletimo' zbog dobrih rezultata u poslednje vreme", kazao je za sajt Svetske fudbalske federacije (FIFA) predsednik kluba Karl Hajnc Rumenige.

Pored dobrih rezultata u poslednje vreme, Bajern će na svojoj strani imati i tradiciju jer Fiorentina nikada nije pobedila u Nemačkoj u utakmici Lige šampiona.

Bajern i Fiorentina igrali su i prošle sezone u grupnoj fazi takmičenja. Nemci su u Minhenu slavili sa 3:0, a u Firenci je bilo 1:1.

Kapiten Fiorentine Rikardo Montolivo ocenio je da je utakmica sa Bajernom odlična prilika da njegova ekipa počne seriju pobeda.

"Meč sa Bajernom je baš ono što nam treba u ovom trenutku. Moći ćemo svima da pokažemo koliko možemo. Duel u Minhenu može da preokrene celu sezonu u našu korist", kazao je Montolivo.

Trener italijanske ekipe neće moći da računa na napadača Adrijana Mutua, koji je kažnjen zbog dopinga. U timu neće biti ni povređenog štopera Alesandra Gamberinija.

Pogledajte još