MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Katarina Gromilić – Pariz

0

Naša čuvena balerina Katarina Gromilić protekle 2016. godine se zajedno sa suprugom, ćerkama i prijateljima uputila u grad svetlosti, ljubavi, prestonicu večite inspiracije, i čarobno mesto gde bajke i imaginacija postaju stvarnost. Budući da je upravo Pariz njena destinacija snova, sigurno je da će uspomene i doživljaje koje otuda nose pamtiti do kraja života. Danas vam predstavljamo jednu pravu malu ludu parižansku avanturu porodice Gromilić i njihovih drugara.

Bilo je puno lepih putovanja i svako od njih ima neku svoju draž, međutim iz više razloga izdvojila bih Pariz. Prošle godine smo odlučili da sa prijateljima za prvomajske praznike posetimo grad svetlosti. I deca su pošla sa nama jer nam je glavni cilj bio poseta Diznilendu. Diznilend je posebna priča i ja vam ne mogu mnogo toga reći za sam sadržaj istog, jer sam više bila posmatrač nego učesnik u fantastičnim sadržajima budući da sam u tom trenutku bila trudna. Ali jedno je sigurno – tamo zaista ponovo postajete dete.

Izdvojila bih deo sa dvorcima i kućicama raznoraznih junaka našeg detinjstva, a najjači utisak je na mene ostavio „3D mapping“ i neverovatan vatromet koji je upriličen nakon što je pao mrak. To je najlepša moguća bajka koju sam videla u životu. Pored Diznilenda koji obavezno morate posetiti ukoliko ste u Parizu, tu su i ostale čuvene znamenitosti od kojih zastaje dah – Crkva Notr Dam, Luvr, fantastični mostići na Seni, Trijumfalna kapija, Šanzelize i još mnogo toga. Žao mi je samo što nisam stigla da posetim čuveni „Moulin Rouge“ jer mi je to bila velika želja oduvek. Ali sledeći put, obavezno! Kao i „Le Lido“ i „Crazy Horse“.

Kada govorimo o piću, u Parizu su svakako neprikosnovena francuska vina. Posle dugačkog dana – dan traje do devet uveče, omiljena mi je bila čaša vina u „Hotel Costes“ uz degustaciju najrazličitijih sireva.

Sledeći grad koji ću posetiti je London. Idem prvi put i žao mi je što ću biti kratko obzirom da je poslovni put u pitanju. Puno je destinacija koje želim da obiđem, mnoge su se ostvarile a neke će se nadam se tek desiti. Zemlje Dalekog istoka su svakako među njima.

Autor: Marija Milošević
Foto: Privatna arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.