Preminuo Hju Hefner u 91. godini

Foto: Instagram/parishilton
0

„Uspeo je da definiše stil života koji leži u srcu „Plejboja“, jednog od najprepoznatljivijih i najistrajnijih brendova u istoriji“, rekao je.

Osnivač čuvenog magazina za muškarce „Plejboj“ Hju Hefner preminuo je u 91. godini.

Američka ikona pronađena je mrtva u svom domu, u „Plejbojevoj“ vili u Los Anđelesu, potvrdio je njegov sin.

Kako ističe britanski „Gardijan“, Hefner je preminuo prirodnom smrću. Njegov sin, Kuper izjavio je da mu je otac vodio izuzetan i uticajan život, kao svojevrsni medijski i kulturni pionir i predvodnik nekih od najznačajninijih društvenih i kulturnih pokreta našeg vremena, poput slobode govora, ljudskih prava i seksualnih sloboda.

Uspeo je da definiše stil života koji leži u srcu „Plejboja“, jednog od najprepoznatljivijih i najistrajnijih brendova u istoriji – rekao je on.

Društvenim mrežama ubrzo su se proširile brojne poruke podrške porodice i osvrti na sve ono što je Hefner doneo svetu u kojem je živeo.

Da podsetimo, Hju je rođen u Čikagu 1926. godine. Služio je u američkoj vojsci u Drugom svetskom ratu, diplomirao na Univerzitetu u Ilinoisu i radio u poznatom „Eskvajeru“ pre nego što je objavio prvo izdanje svog magazina.

List „Plejboj“ postao je ubrzo poznat po svojim sadržajima seksualno eksplicitnog karaktera, a malo je poznato da je prvi intervju za njega dao muzičar Majls Dejvis. Nakon toga ređali su se ekskluzivni intervjui sa Fidelom Kastrom, Frenkom Sinatrom, Marlonom Brandonom i drugim kultnim ličnostima tog doba.

Ostao je upamćen i po svom motu koji je glasio „Život je kratak da biste živeli tuđe snove„.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.