STRAVIČAN PRIZOR U RUSIJI: Eksplozija srušila zgradu, najmanje tri osobe poginule

0

U ruskom gradu Iževsku danas se urušila stambena zgrada pri čemu su najmanje tri osobe poginule, dok je više njih povređeno. Više ljudi je zarobljeno pod ruševinama, javljaju ruski mediji.

Pretpostavlja se da je eksplozija plinske boce pokrenula delimično urušavanje zgrade, saopštile su lokalne vlasti.

Dve povređene osobe izvučene su iz ruševina – rekao je neimenovani izvor ruskoj agenciji Tass, koja navodi da se rad na raščišćavanju ruševina nastavlja.

Jedna od stradalih je 62-godišnja žena. Na licu mesta nalazi se više od 400 spasilaca koji pokušavaju da pomognu zarobljenima. Pretpostavlja se da je u zgradi zarobljeno još najmanje šestoro ljudi. U toku je spasilačka operacija.

U srušenom delu devetospratnice nalazila su se 32 stana, u kojima je živelo ukupno 99 ljudi, navodi se u saopštenju. Stanovi su uništeni tokom eksplozije, prenosi Independent.

Ruski Istražni komitet pokrenuo je krivičnu istragu povodom ovog incidenta, a prema izvorima iz tog tela, istražne aktivnosti su u toku, dok su stanari evakuisani.

Evakuisani su i stanari okolnih zgrada, oko 500 ljudi. U Iževsku, gradu s oko 625.000 stanovnika, udaljenom oko 1.200 kilometara od Moskve, smeštena su brojna industrijska postrojenja, uključujući i fabriku kalašnjikova i drugog oružja.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Printscreen/Twitter

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.