ESTRADA UZ MARINU TUCAKOVIĆ: Lavice, ne predaj se!

Autorka najvećih jugoslovenskih i srpskih hitova obolela je od raka dojke. Stanje joj je, navodno, loše, ali redovno prima terapiju, pišu Novosti.

Vest da Marina bije najveću životnu bitku u sredu se, brzinom munje, proširila u estradnim krugovima. Pevači, za koje je iznedrila pesme koje su im postale lične karte su u šoku i neverici. Svi do jednog tvrde da je Marina velika lavica koja se izborila sa mnogim životnim problemima i ubeđeni su da će i iz ove bitke izaći kao pobednik!

- U šoku sam, želim joj brz oporavak, uz nju sam svim srcem i nadam se da će sve biti u redu - rekao je Aca Lukas, za koga je Marina napisala hitove "Nisam preživeo", "Suncokreti", "Nešto protiv bolova", "Voliš li me", "Istina je da te lažem"...

- Marina je obeležila moju karijeru, napisala je mnoge hitove za mene i ne mogu da verujem da se ovo događa.

Vest o Marininoj bolesti iznenadila je i folk pevačicu Miru Škorić, koja je otpevala njene pesme "Zašto nosiš prsten moj", "Ne računaj na mene", "Kaješ li se još", "Ne dam ga, ne dam" i druge.

- Vest me je zatekla na poslovnom sastanku - Marina je moj veliki prijatelj i dugogodišnji saradnik. Napisala mi je hitove za sva vremena. Biću uz nju, šta god da joj zatreba. Želim da verujem da će iz ove borbe izaći kao pobednik - kazala je Mira Škorić.

Ana Bekuta, koja je u karijeri snimila Marinine pesme "Kralj ponoći", "Zlatiborske zore", "Zavoleh te", "S tobom bar znam gde je dno", takođe veruje da je Tucakovićeva borac koji se nikad ne predaje:

- Marina je lavica i veliki borac. Verujem da će se izboriti sa svim problemima i da će sve biti dobro.

Veliku mamu srpske estrade, kako je mnogi zovu, život nije uvek štedeo. Doživela je strašnu porodičnu tragediju 2008, kada je njen mlađi sin Miloš, iz braka sa kompozitorom Futom Radulovićem, iznenada preminuo u 24. godini. Futa i Marina imaju i sina Milana Laću.

Gotovo da nema jugoslovenskog, odnosno srpskog pop ili folk hita, a da ga nije napisala Marina Tucaković. Njen opus se ne može prebrojati. Prvi hit koji je napisala bio je "Dodirni mi kolena", za grupu "Zana". Njene pesme pevali su i Zdravko Čolić ("Ruška", "Krasiva", "Oj devojko selen velen", "Malo pojačaj radio"...), Ceca Ražnatović ("Kukavica", "Fatalna ljubav", "Emotivna luda", "Ja još spavam u tvojoj majici"...), Dragana Mirković ("Pitaju me u mom kraju", "Dobra devojka", "Otkad sam se u tebe zaljubila"...), Severina, Lepa Brena, Seka Aleksić, Džej Ramadanovski, Haris Džinović...

Izvor: Novosti
Foto: marina.tucakovic/Instagram

Pogledajte još