ZABORAVITE NA KONDOM: Napravljena antibebi pilula za muškarce!

Pre nekoliko meseci testirana je prva muška kontracepcijska pilula i tada je pokazano da na većini testiranih muškaraca, ona izaziva depresiju, smanjuje libido, povećava akne, bolove u mišićima i dovodi do česte promene raspoloženja. Zato je sprovedeno i drugo testiranje na 83 muškarca i to u periodu od mesec i po dana, i ovoga puta je prošlo uspešno!

Kako piše "Telegraph", kontracepcijska pilula ne smanjuje seksualnu želju kod muškaraca. Poznata je i kao 'dimethandrolone undecanoate' i sastoji se od dugolančanih masnih kiselina koji usporavaju proces razgrađivanja. Zato je dovoljno konzumiranje jednom dnevno.

Muška pilula funkcioniše isto kao i ženska, što znači da kombinuje aktivnost androgena - muškog hormona poput testosterona i progestina. Rezultati su pokazali da su se kod muškaraca, koji su koristili pilulu od 400 mg, pojavile manje količine testosterona, ali samo kada se pilula konzumirala zajedno sa hranom!

Svaki od ispitanika dobio je malo na težini, a zabeležen je i smanjen nivo dobrog holesterola.

- Mnogi muškarci se se oglasili i rekli da bi voleli da uzimaju dnevnu pilulu kao reverzibilnu kontracepciju, a ne inekcije sa dugotrajnim učinkom - rekli su stručnjaci.

Izvor: Prva
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još