Braunov gaf katastrofa za kampanju

0

LONDON, 29. aprila 2010. (Beta-AFP) – Gaf premijera Gordona Brauna, koji je snimljen kako jednu penzionerku na njen komentar o imigrantima iz istočne Evrope naziva "zadrtom", britanska štampa u četvrtak je ocenila kao "katastrofalan" za njegovu predizbornu kampanju.

LONDON, 29. aprila 2010. (Beta-AFP) – Gaf premijera Gordona Brauna, koji je snimljen kako jednu penzionerku na njen komentar o imigrantima iz istočne Evrope naziva „zadrtom“, britanska štampa u četvrtak je ocenila kao „katastrofalan“ za njegovu predizbornu kampanju.

Iako se Braun izvinio penzionerki Džilijen Dafi, koju je ne znajući da je televizijski mikrofon uključen nazvao „zadrtom“, Dejli ekspres o incidentu piše pod naslovom „Licemer koji je osramotio zemlju“.

„Dafi je bacila Brauna na kolena“, piše Tajms, a San ističe da je „šteta načinjena“ i navodi rezultate poslednjih istraživanja prema kojem 46 odsto ispitanika Brauna smatra licemerom, a samo svaki četvrti veruje da je njegovo izvinjenje iskreno.

Prema anketama pred izbore 6. maja, Braun je treći po popularnosti, posle kandidata Liberalnodemkratske partije i konzervativaca. Poslednja Braunova „greška“ mogla bi da ga osujeti da u trećoj predizbornoj TV debati, skrene pažnju na ekonomska pitanja, navodi Fajnenšel tajms.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.