Vilotić već razmišlja o derbiju

BEOGRAD, 6, maja 2010. (Beta) - Fudbaler Crvene zvezde Milan Vilotić kazao je da je presrećan zbog osvajanja Kupa Srbije, prvog trofeja u njegovoj karijeri, ali i podsetio da vremena za slavlje nema zbog nastavka borbe za titulu nacionalnog šampiona.

"Prvi moj trofej u karijeri, nadam se da je samo jedan u nizu. Prelep je osećaj kada stigne ovakva nagrada za sav trud koji smo uložili. Ima vremena za slavlje... Očekuje nas još posla u prvenstvu i na kraju ćemo da sumiramo utiske", kazao je Vilotić za klupski sajt.

Odlučujuću utakmicu u Super ligi Srbije crveno-beli će igrati već za vikend, kada će gostovati lideru Partizanu i pokušati da pobedom preuzmu čelo tabele.

"Nema opuštanja. Uzeli smo jedan pehar što jeste bio cilj, međutim imamo izuzetno tešku utakmicu za drugi trofej i pokušaćemo da stignemo i do njega. Posle pobede u finalu dobili smo samopouzdanje", rekao je 23-godišnji štoper.

Vilotić je najavio i potpuno agresivnu Zvezdu na stadionu Partizana, iako je priznao da je blaga prednost na strani crno-belih.

"Partizan gaji taj stil igre u kome se igra do noge, traži se rupa u protivničkim linijama. Ne bih da izdvajam pojedince, oni su jak kolektiv što su i pokazali ove sezone u kojoj još nisu pretrpeli poraz. Podigli su mnogo formu u odnosu na početak prolećnog dela sezone i mala prednost je na njihovoj strani", ocenio je Vilotić.

Večiti derbi Zvezde i Partizana zakazan je za subotu od 18.30, ali su crveno-beli zbog učešcća u sinoćnjem finalu Kupa i pobede nad Vojvodinom od 3:0 već dva puta tražili da se meč odloži za dan i igra u nedelju. Takvi apeli za sada nisu dali rezultata.

"Stav rukovodstva Zvezde je da bi odlaganje utakmice bilo potpuno normalno s obzirom na to kada se igralo finale Kupa i da to uopšte ne bi remetilo regularnost takmičenja. Nismo, ipak, naišli na razumevanje", kazao je portparol Zvezde Marko Nikolovski agenciji Beta.

Rukovodstvo Super lige nije za sada komentarisalo drugi zahtev Zvezde pošto su trenutno u toku sastanci upravo o večitom derbiju.

Pogledajte još