Zvezda: Tomislav Karadžić nam oduzeo titulu

BEOGRAD, 9. maja 2010. (Beta) - Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da su ga u sudije pokrale u sinoćnjem porazu od Partizana (0:1) te da mu je ove sezone titulu nacionalnog šampiona oteo predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

"FK Crvena zvezda želi da jasno naglasi da joj je titula prvaka države u ovoj sezoni oteta od strane predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadzića", ističe se u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

Crveno-beli su se Zajednici superligaša već žalili na suđenje i ocenili da glavni arbitar meča Boško Jovanetić dva puta nije svirao penal za Zvezdu pri rezultatu 0:0.

"Pored ove dve situacije utvrdili smo još devet grešaka sudija u kojima smo oštećeni", dodaje se u saopštenju na klupskom sajtu na kome su i snimci svih spornih situacija.

Zvezda je podsetila i da nije prihvaćen njen apel da se 138. večiti derbi igra u nedelju kako bi crveno-beli imali dan više odmora od utakmice finala Kupa, koja se održala u četvrtak. Problematičnim su crveno-beli opisali i doček na stadion Partizana.

"Kao da je neko želeo da juče bude incidenata", naglašava se u saopštenju.

"Život se ne završava jučerašnjom utakmicom i potrudićemo se da našim jučerašnjim domaćinima uzvratimo gostoprimstvo na isti način naredne sezone", dodaje se.

Čelnici Zvezde su, takođe, predsednika FŠ Tomislava Karadžića optužili da tu organizaciju vodi kao privatnu firmu i ocenili sramotnom njegovu odluku da crveno-belima ne uruči pehar namenjen osvajaču Kupa.

"Skandal sa predajom pehara i jučerašnja brutalna krađa na derbiju samo su pokazali kako Tomislav Karadžić namerava da uredi fudbalsko prvenstvo Srbije narednih godina. Njegova namera je da Fudbalski savez tokom maja ukine Zajednicu superligaša i preuzme sve ingerencije oko vođenja takmičenja. Tako bi sadašnji neformalni uticaj na takmičenje i suđenje pretvorio u formalni. Tako bi se legalizovali pritisci", ističe se.

Zvezda je najavila i nastavak borbe sa "lopovima i mafijašima u srpskom fudbalu" i dodala da ovu titulu Partizana neće priznati, kao što Srbija "ne priznaje nasilno otimanje Kosova i Metohije".

"Ako ih nije sramota neka se diče 'Karadzićevom titulom', koja je uzeta na osnovu 'Jovanetićeve krađe'", kaže se između ostalog u saopštenju Zvezde.

Tomislav Karadžić nije bio dostupan za komentar.

Pogledajte još