Trtmrtživotilismrt

Vеčiti student na budžetu porodice, s motom "život počinje u četrdesetoj", glavni je akter komedije "Trtmrtživotilismrt" Ane Tomović na programu je UK "Vuk Karadžić".

Srpskog kraljevića u najboljim poodmaklim godinama, večitog studenta na budžetu porodice, zaokuplja komplikovana egzistencijalna dilema – ostati ili otići, otići ili se ubiti, ubiti ili pobiti, ili možda oba.

Rastrzan između bogatih turističkih ponuda i rešavanja komplikovanih porodičnih odnosa, on u skučenom stanu, pored „duha“ svog oca koji nemo bulji u televizor, pokušava da smisli šta će sa svojim životom. Moto našeg kraljevića je parafraza naslova albuma čuvene beogradske grupe Darkwood Dub: „Život počinje u četrdesetoj."

"Slepstik komedija kao pozorišni žanr me već duže vreme okupira jer mi se čini da nudi veliku slobodu u scenskom izrazu zahvaljujući tome što se ne bazira na rečima, kako smo navikli, već na govoru tela, komunikaciji sa publikom i specifičnoj muzici, kao neophodnom elementu koji oblikuje scensku radnju. Razmišljjući dalje o sadržaju došla sam na ideju da se pozabavim dekonstrukcijom jednog mita, a to je Hamlet i da vidim kako taj mit izgleda kada se smesti u okvire slepstik komedije sa problemom koji proističe iz naše realnosti, problemom osamostaljenja i odvajanja od osnovne porodične zajednice, koji je kod nas nekako po prirodi stvari zakasneo i otežan", kaže rediteljka Ana Tomović.


LICA :
POLONIJE Feđa Stojanović
GERTRUDA Marija Opsenica
OFELIJA Dubravka Kovjanić
KLAUDIJE, LAERT Damjan Kecojević 

DRAMATURG: Milena Depolo
KOSTIMOGRAF: Miomirka Bailović
IZBOR I ARANŽMAN MUZIKE: Branko Marković
KONTRABAS: Branko Marković
KLAVIJATURE: Veljko Vujčić
TRUBA: Miloš Milosavljević
TENOR SAKSOFON: Miloš Milosavljević
BUBNjEVI: Novak Mijović
DJ : MKDSL

Pogledajte još