Strelci sami plaćaju odlazak na Svetski kup

BEOGRAD, 13. maja 2010. (Beta) - Članovi streljačke reprezentacije Srbije ponovo će sami morati da plate odlazak na takmičenje Svetskog kupa, koji će se održati od 22. do 31. maja u američkoj vojnoj vazi Fort Bening.

"Streljački savez Srbije je u veoma teškoj finansijskoj situaciji, zaposleni nisu dva meseca primili platu, jer se sav novac usmerava za program ali ga, i pored toga, nema dovoljno", navodi se u današnjem saopštenju Streljačkog saveza Srbije.

"Strelcima i trenerima je obećano da će im se novac vratiti kada stignu sredstva od Ministarstva omladine i sporta Srbije, koja kasne", dodaje se.

Strelci iz Srbije su ove godine sami plaćali i odlaske na takmičenja Svetskog kupa u Sidneju i Pekingu.

Srbiju će, uprkos tome, u Fort Beningu predstavljati 10 strelaca.

Lidija Mihajlović i Andrea Arsović takmičiće se puškom, kao i Stevan Pletikosić, Nemanja Mirosavljev i Dragan Marković. Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Dimitrije Grgić i Damir Mikec gađaće pištoljem.

Nedostatak finansijskih sredstava uslovio je da će strelci na Svetski kup putovati bez trenera.

Strelci iz Srbije su na prva dva ovogodišnja takmičenja Svetskog kupa osvojili dve medalje. Šekarićeva je u Sidneju osvojila zlato malokalibarskim pištoljem, a Mikec srebro u Pekingu vazdušnim pištoljem.

Četvrti Svetski kup u ovoj sezoni održaće se od 26. juna do 4. jula u Beogradu. Potom će se, od 29. jula do 11. avgusta, u Minhenu održati Svetsko prvenstvo na kome će se vaditi vize za Olimpijske igre 2012. godine.

Pogledajte još