Četvrtak, 20. maja 2010. godine

BEOGRAD, 20. maja 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas najviše pišu o privrednoj situaciji u zemlji i svetu, slučaju bivšeg ministra odbrane Prvoslava Davinića i drugim društvenim temama.

ALO - List piše o novim istragama i hapšenjima u slučajevima seksualnog iskorišćavanja dece "Braća pedofili u zatvoru!!!".

BLIC - "Grčka banka oborila dinar", naslov je vesti s nadnaslovom "Špekulacije na tržištu ugrozile valutu". "Vlada skida oznaku državne tajne sa slučaju 'satelit'", najava je teksta o aferi u kojoj je učestvovao bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić.

VEČERNJE NOVOSTI - O nestabilnosti kursa i vrednosti domaće valute "Pad evra, sunovrat dinara!". O akciji hapšenja osumnjičenih za seksualne zloupotrebe i iskorišćavanje dece, list prenosi najavu ministra plicije Ivice Dačića, pod naslovom "Lov na pedofile". O ubistvu trojice Srba u Južnoj Americi "'Psi rata' lake mete".

DANAS - "Ne lobiramo protiv Srbije zbog Kosova", veliki je naslov intervjuaa američke ambasadorke u Beogradu Meri Vorlik. "Bangkok u vrtlogu nasilja", tekst je o nasilju u Tajlandu.

POLITIKA - "MMF pita - odakle pare za veće plate i penzije", naslov je vesti o privredi. "Nismo osvetoljubivi", izjava je potpredsednika Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića. "Svi smo mi špekulanti", o ekonomskoj krizi i posledicama kursnih razlika.

PREŠ - "Banke ubiše dinar", najveći je naslov o privrednoj situaciji u zemlji. "Uhapšena još trojica pedofila", najava je teksta o akciji "Armagedon".

PRIVREDNI PREGLED - "Slab evro oporavlja evropsku ekonomiju", o stanju na svetskim berzama i tržištu kapitala, a procene ekonomskih stručnjaka o domaćim prilikama, list prenosi pod naslovom "Srbija jeu 'kombinovanoj' krizi".

Pogledajte još