21. maj 2010. godine

BEOGRAD, 21. maja 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili kursu dinara i odluci Ustavnog suda o Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije.

ALO - Pod naslovom "Znam koja su trojica iz vlasti tražila mito od 20 miliona evra!", o ugovoru sa Izraelom govori bivši ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić. List pise i o slučaju pedofilije u Leskovcu.

BLIC - O razdvajanju državnih i stranačkih funkcija pod naslovom "Tadić ne može da sedi u dve fotelje". O prodaji Telekoma Srbije pod naslovom "Nemci bi radije grčki OTE nego Telekom". Razgovor sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom pod naslovom "Borba protiv korupcije prvi zadatak Srbije".

VEČERNJE NOVOSTI - Intervju sa kandidatom za guvernera Dejanom Šoškićem pod naslovom "Porast kursa ne diže cene". O pogibiji državljana Srbije u Boliviji pod naslovom "Iz očaja otišli na staze koakina". O odluci Ustavnog suda Srbije pod naslovom "Zeleno svetlo za dve fotelje".

DANAS - O padu dinara pod naslovom "Kurs ne zabrinjava domaće stručnjake". O ponudama stranaka iskusnim političarima pod naslovom "Čija su meta slobodni strelci srpske politike". Razgovor sa zamenikom predsednika Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem pod naslovom "DŠ nas je uvredio, ali nije vreme za sujetu".

KURIR - "Novi direktor RTS iz SPS", o tome da je kandidat socijalista za direktora Javnog servisa Milivoje Pavlović. "Funkcioner opštine Voždovac udario službenicu", piše list.

POLITIKA - O odluci Ustavnog suda Srbije pod naslovom "Vojvođanskim poslanicima ostaju duple funkcije". O aferi "Indeks" pod naslovom "Akteri 'Indeksa' ukinuli katedru kritičara". O emisiji dugoročnih državnih obveznica pod naslovom "Budžet krpe i dugoročne državne obveznice".

PREŠ - O padu kursa dinara pod naslovom "Smrt dinara!". O pogibiji srpskih državljana u Boliviji pod naslovom "Hrvati u Boliviji ubili Srbe". O prodaji Telekoma Srbije pod naslovom "Država traži 1,5 milijardi, Nemci nude 900 miliona".

PRIVREDNI PREGLED - "'Fijat' spasava privredu Srbije", o partnerstvu sa italijanskim proizvođačem automobila. "Agraru potrebni podsticaji od 40 milijardi", piše list.

Pogledajte još