Za sredu, 4. avgust 2010.

BEOGRAD, 4. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje posvetili su hapšenju osumnjičenih za napad na novinara Vremena Teofila Pančića.

ALO - "Obrazovci tukli Teofila Pančića", o hapšenju dvojice osumnjičenih za napad na novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića.

BLIC - O istrazi o zloupotrebama bivših vlasnika kompanije Mobtel "Karićima preti oduzimanje 85 stanova i vila". Guverner narodne banke Srbije Dejan Šoškić za list kaže "Odbrana dinara je skupa".

VEČERNJE NOVOSTI - O diplomatskim aktivnostima Srbije u EU u "Hoćemo jasne i odlučne poruke". Guverner narodne banke Srbije Dejan Šoškić kaže u intervjuu: "Inflacija je pod kontrolom".

DANAS - Pod naslovom "Bez predaje do pravičnog rešenja" list prenosi navode ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića iz obraćanja Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, na prvoj raspravi o Kosovu od kako je objavljeno mišljenje Međunarodnog suda pravde o proglašenju kosovske nezavisnosti. Povodom hapšenja osumnjičenih za napad na Teofila Pančića list piše "Ultradesničarski motivisan napad".

KURIR - "'Novartis' obmanuo Srbiju", kaže za list epidemiolog Branislav Tiodorović, ističući da su predstavnici te kompanije obećali da će Srbiji isporučiti vakcine protiv virusa novog gripa po najnižoj ceni u regionu.

POLITIKA - O sinoćnoj sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu list prenosi navode ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića "Početi dijalog o Kosmetu što pre". Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže u intervjuu: "Nije nam potrebna štednja nego potrošnja". List piše i "Uhapšeni osumnjičeni za napad na novinara Teofila Pančića".

PREŠ - O radnim navikama u Srbiji u "Srbi rade najmanje u Evropi". O hapšenju osumnjičenih za napad na Teofila Pančića, pod naslovom "Tukli smo Pančića jer nije dobar Srbin!". List piše i da "Stranke u Srbiji ne plaćaju ni račune za vodu".

PRIVREDNI PREGLED - List piše o posledicama katastrofalnih požara u Rusiji "Ekstremni klimatski poremećaji dižu cene hrane. O novom modelu privrednog razvoja Srbije profesor Mlađen Kovačević za list kaže "Slovenija i Kina ekonomski uzori".

Pogledajte još