Tadić: Što pre, to bolje mišljenje o zabrani ekstremista

0

BEOGRAD, 6. avgusta 2010. (Beta) – Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da ne želi da se meša u rad Ustavnog suda, ali da se nada da će taj sud "što pre to bolje" izneti svoj stav o zahtevu tužilastva za zabranu pojedinih ekstremnih desničarskih organizacija.

BEOGRAD, 6. avgusta 2010. (Beta) – Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da ne želi da se meša u rad Ustavnog suda, ali da se nada da će taj sud „što pre to bolje“ izneti svoj stav o zahtevu tužilastva za zabranu pojedinih ekstremnih desničarskih organizacija.

„O toj temi svakako imam svoj stav ali ne želim da se mešam u rad Ustavnog suda. I zato očekujem da sud o tome da svoj stav, što pre to bolje“, rekao je Tadić agenciji Beta.

Pojedina udruženja novinara i medija, kao i pojedine nevladine organizacije zatražile su juče zabranu ekstremnih desničarskih organizacija.

Državno tužilaštvo prošle godine pokrenulo je inicijativu za zabranu pojedinih ekstremističkih organizacija i zatražilo mišljenje Ustavnog suda Srbije o toj inicijativi.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.