Bajern odbacio poziv Francuskog fudbalskog saveza

BERLIN, 9. avgusta 2010. (Beta-AP) - Minhenski Bajern neće dozvoliti svom igraću Frenku Riberiju da prisustvuje saslušanju u Fudbalskom
savezu Francuske, povodom debakla reprezentacije te zemlje na Svetskom prvenstvu.

Bajern se danas požalio da je preko medija saznao da francuski savez poziva članove nacionalnog tima na saslušanje u Pariz 17. avgusta.

Nemački šampion je istakao da je po pravilima Svetske fudbalske federacije (FIFA) obavezan da igračima daje slobodno samo kada su u pitanju takmičarske utakmice reprezentacija.

"Pripreme ekipe za novu sezonu u Bundesligi su prioritet u odnosu na proces Francuza o Svetskom prvenstvu", rekao je predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige i dodao da će Riberi 16. avgusta igrati za Bajern protiv Germanije Vindek u nemačkom Kupu.

Bajern će novu sezonu u Bundesligi početi 20. avgusta duelom sa šampionom Nemačke iz 2009. godine Volfsburgom.

Fudbalski savez Francuske je prošle nedelje pokrenuo disciplinski postupak protiv Riberija, Nikole Anelke, Erika Abidala, Žeremija Tulalana i kapitena Patrisa Evre. Razlog je njihov štrajk na Mundijalu na kome je Francuska ispala u prvom krugu takmičenja.

Štrajkom su fudbaleri protestovali zbog odluke tadašnjeg selektora Remona Domeneka da izbaci Anelku iz tima.

Pripreme Bajerna već su omeli zdravstveni problemi igrača koji su nastupali na Mundijalu. Pre svega onih koji su sa Nemačkom osvojili treće mesto, ali i Arjena Robena, krilnog fudbalera viceprvaka Holandije.

Pogledajte još