Đoković u četvrtfinalu Rodžers kupa, pobedio i Zimonjić

BEOGRAD, 13. avgusta 2010. (Beta) - Najbolje rangirani teniser iz Srbije Novak Đoković pobedio je Rumuna Viktora Haneskua u osmini finala Rodžers kupa u Torontu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Đoković, drugi nosilac na Rodžers kupu, u četvrtfinalu će igrati sa Francuzom Žeremijem Šardijem, 72. teniserom sveta, koga je savladao u sva četiri dosadašnja susreta.

Šardi je, ipak, u dobroj formi što je dokazao u osmini finala iznenadivši osmog nosioca Nikolaja Davidenka pobedom od ubedljivih 2:0 (6:3, 6:2).

"Ne bih smeo da potcenim Šardija, koji je na ovom turniru već izbacio neke favorite. Ima odličan servis, jak udarac. Biće teško, ali ako budem igrao kao danas imaću dobre šanse", istakao je Đoković.

Uspešan nastup u Torontu imao je i najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić, koji je sa Kanađaninom Danijelom Nestorom pobedio Marka Noulsa i Radeka Štepaneka sa 2:1 (4:6, 6:3, 10:6) u drugom kolu turnira.

Naredni protivnici Zimonjića i Nestora, prvih nosilaca na Rodžers kupu, biće Čeh František Čerman i Slovak Mihal Mertinak.

Pogledajte još