Otpao i Raduljica, Srbija prva dva meča sa 10 igrača

0

BEOGRAD, 27. avgusta 2010. (Beta) – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković odlučio je da na SP u Turskoj igra bez centra Miroslava Raduljice.

BEOGRAD, 27. avgusta 2010. (Beta) – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković odlučio je da u Turskoj igra bez centra Miroslava Raduljice.

„Birali smo između Raduljice i Milana Mačvana. Razmišljali smo ne samo o trenutnoj formi, već i o sledećim protivnicima. Moja je odluka je da se na velikom trudu i radu zahvalimo Raduljici. Mačvan nam je potrebniji“,
istakao je Ivković na konferenciji za novinare u Kajzeriju na kojoj je saopštio konačan spisak od 12 igrača.

Srbija će, ipak, prve dve utakmice na Mundobasketu igrati sa 10 igrača, zbog suspenzija kapitena Nenada Krstića i pleja Miloša Teodosića. Treću utakmicu sa Jordanom igraće sa 11 igrača, pošto je Krstić suspendovan na tri meča.

„To što prve mečeve ne igramo u kompletnom sastavu je veliki hendikep. Dosta je perfidno bilo to zamajavanje oko kazne, da neće biti takve visine, da će biti novčane, uslovne, da je samo Krstić u problemu„, rekao je Ivković.

Selektor će za prva dva duela na raspolaganju imati: Milenka Tepića, Ivana Paunića, Nemanju Bjelicu, Stefana Markovića, Duška Savanovića, Kostu Perovića, Novicu Veličkovića, Milana Mačvana, Aleksandra Rašića i Marka Kešelja.

„Sada imam problem kako da psihološki pripremim tim, kada smo odluku primili 48 sati pre početka turnira, a nije potrebno da govorim šta Krstić i Teodosić znače za tim… Strahovito smo oštećeni“, dodao je srpski selektor.

Prvi mec na Svetskom prvenstvu Srbija će igrati sutra od 18 sati sa Angolom.

„Od žrebanja ističemo da je u prvoj fazi ovaj meč sa Angolom ključan… Nemaju visinu, ali su atletski tim, skočni. Prvaci su Afrike, već dugo igraju Olimpijske igre, dakle imaju iskustva… Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se oporavimo, da pokažemo timski duh, da smo mentalno jaki“, naveo je Ivković.

„Sva iznenađenja su moguća. Ovo je Svetsko prvenstvo. Sve utakmice su teške. A moramo da pokušamo da budemo što bolje plasirani zbog kasnijih protivnika„, oprezan je iskusni strateg.

Srbija će oslabljena biti i u nedeljnom susretu sa Nemačkom, kao i dan kasnije u duelu sa Jordanom, mada će tada biti u nešto povoljnijoj situaciji zbog povratka Teodosića.

„Morali smo da gledamo i protiv koga igramo, da posmatramo realnu snagu protivnika. Da smo prve mečeve igrali protiv Australije i Argentine, koje imaju dominantniju igru na centru, možda bi selekcija bila drugačija„, kazao je predvodnik „orlova“.

„Hvala Raduljici, izuzetno je dobro radio. Nije slučajno među 13 igrača“, ponovo se Ivković vratio na prekobrojnog centra.

Cela problematika nastala posle opšte tuče u prijateljskom susretu sa Grčkom u Atini uticala je i na atmosferu u srpskoj reprezentaciji.

„Igrači su utučeni, ali da su nasmejani to bi značilo da nešto nije u redu sa njihovim glavam. To bi bio problem. Radije sam za ovu varijantu koja nas je ošamutila„, naveo je Ivković, koji još nije odlučio ko će biti kapiten Srbije u odsustvu Krstića.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.