Za utorak, 7. septembr 2010. godine

BEOGRAD, 7. septembra 2010. (Beta) - Dnevni listovi na naslovnim stranama danas pišu o naporima da se postigne kompromis o tekstu rezolucije Srbije o Kosovu pred Generalnom skupštinom UN, sukobima u Novom Pazaru i o otvaranju mosta između Srbije i Republike Srpske.

ALO - Pod naslovom "Zapad pali Sandžak, na redu Vojvodina?", o neredima u Novom Pazaru. "Kamionom na Dačićevog sekretara!", list piše da je državni sekretar MUP-a Dragan Marković povređen kad je vozač kamiona izgurao njegov automobil sa puta. "Gejevi paradiraju Beogradom!", o održavanju parade ponosa 10. oktobra u Beogradu.

BLIC - "Poziv na dijalog Srbije i Kosova", o pokušajima da se usaglasi tekst srpske rezolucije o Kosovu pred Generalnog skupštinom UN. "Biće objavljena imena zločinaca iz tajnih službi", tekst o predlogu zakonu o otvaranju dosijea.

VEČERNJE NOVOSTI - "Između braće most", o otvaranju novog mosta između Srbije i Republike Srpske kod Sremske Rače. "Srbija dužna kao nikada!", o spoljnom dugu države.

DANAS - "Srbija na korak do popuštanja", list navodi da se očekuje da Boris Tadić i Ketrin Ešton postignu konačan dogovor o tekstu rezolucije Srbije o Kosovu u Generalnoj skupštini UN. "Vlast da odustane od kontrolisanja bošnjačke politike", traži u intervjuu za taj list muftija Muamer Zukorlić.

KURIR - Pod naslovom "Mišković je gazda medija", za list govori predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać.

POLITIKA - "Evropa se dogovorila, čeka se Srbija", o konsultacijama predsednika Borisa Tadića sa kabinetom visokog predstavnika EU Ketrin Ešton o pronalaženju kompromisnog teksta rezolucije o Kosovu. "Srbi najstariji narod na Starom kontinentu", prosečna starost građana Srbije iznosi 41 godinu.

PREŠ - "Bez zakona u Sandžaku", list piše o sukobima u Novom Pazaru zbog izgradnje vrtića na zemljištu za koje Islamska zajednica u Srbiji tvrdi da joj pripada. "Gej parada 10. oktobra", najavljen je treći pokušaj LGBT zajednice da održi Paradu ponosa u Beogradu.

PRIVREDNI PREGLED - "Pušten u saobraćaj most kod Sremske Rače", o mostu preko Save koji su svečano pustili u upotrebu predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Republike Srpske Milorad Dodik. "Tržište mirnije tek od decembra", piše list.

Pogledajte još