Pižon: Srbija se ne odbija!

Da će Srbija u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ići s novim selektorom, potvrdio je i jedini kandidat za naslednika Radomira Antića. U ekskluzivnom razgovoru za „Sport“ Vladimir Petrović Pižon izjavio je da je obavio razgovor sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem i da se reprezentacija svoje zemlje ne odbija!

- Da, razgovarao sam sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem - kaže za „Sport“ budući selektor Srbije. - Trenutno sam u Temišvaru, ostalo je da ovde sredim neke stvari.

Možemo, dakle, da čestitamo?
- Što se mene tiče, sve je jasno: Srbija se ne odbija! San svakog trenera je da jednoga dana vodi najbolji tim svoje zemlje. I to je normalno, zar ne?

Da li je bilo problema oko uslova?
- Ne, zar to mora biti prioritet? Iskreno, samo smo se dotakli te teme... Novac ne sme biti u prvom planu, ali normalno je da sve ima cenu. Ma, lako ćemo se dogovoriti. U hodu.

Ostalo je, dakle, da sve potvrdi Izvršni odbor?
- Da. Takva je procedura.

Sledi upoznavanje sa igračima?
- Ne, nema potrebe. Mi se poznajemo. Veliki broj momaka koji danas igraju za najbolju selekciju su moja deca, da li iz kluba ili reprezentacije, iz vremena kada su igrali za mlađe selekcije. To su sve dobri momci, dobri igrači, uspešni u svojim sredinama. Imena klubova u kojima igraju - sve govore.

To je bilo nedovoljno za dobar start u kvalifikacijama?
- Polako, o svemu kada dođe vreme. Dug je put do Evropskog prvenstva.

Nije valjda da sumnjate?
- Ne. Svakome u Srbiji je jasno da imamo tim sposoban za dobre rezultate.

Igrače ili tim?
- Igrače, a imaćemo i tim!

Ostaje samo da vam poželimo sreću ...
- Rano je još. Ipak, hvala - rekao je Pižon.

I savez se pita

  

Pižon je razgovarao s Karadžićem i o imenima ljudi koji će da čine stručni štab reprezentacije.
- Postoji ideja, plan... Sve u dogovoru sa Savezom. Ideja je da u stručni štab uđu treneri koji u Srbiji važe za najperspektivnije, najbolje mlade stručnjake.

Imamo saznanja da su to Radovan Ćurčić i Dejan Đurđević?
- Što se mene tiče, oni nisu sporni, naprotiv. O njima imam zaista visoko mišljenje.

Kondicioni trener?
- Biće Željko Boljević. Znaju svi da u njega imam veliko poverenje.

Plata po meri

Mnogi misle da je za prilike u Srbiji realno da selektor bude plaćen oko 250.000-300.000 evra godišnje, plus bonus za plasman na EP?
- Pa, dobro... Jedino što mogu da vam kažem jeste da se slažem s ocenom javnosti - kaže Petrović.

Srbija i dalje ima selektora od 100.000 eura

Dani koji dolaze doneće konačan rasplet po pitanju statusa Radomira Antića. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je sastanak Izvršnog odbora za sredinu ove sedmice, ali nije želeo da potvrdi da li će poverenje selektoru biti jed(i)na tema razgovora.

Da situacija bude apsurdnija, aneks ugovora sa Antićem, koji je dogovoren 18. avgusta, a potvrđen na sednici Izvršnog odbora dan kasnije, još nije potpisan! Dakle, Srbija i dalje ima selektora koji košta Savez 100.000 evra. Međutim, kako saznajemo, zakonski rok za potpisivanje izmenjenog ugovora od novembra prošle godine još nije istakao i u FSS su planirali da reše pitanje aneksa tokom ove nedelje. Otezanjem pravne procedure došlo se do gotovo neverovatne pozicije u kojoj se priprema prekid saradnje sa selektorom koji još nije stavio paraf na dvostruko manju platu, a u interesu Saveza je da Antiću plati što manju odštetu zbog eventualnog otkaza.

U prilog skorom rastanku Radomira Antića i FSS idu loše igre, rezultati ispod očekivanja, kao i narušeni odnosi selektora s gotovo kompletnim rukovodstvom „kuće fudbala“, naročito s predsednikom Karadžićem. To je bilo jasno vidljivo i nedavno, tokom boravka reprezentacije na Farskim Ostrvima, kad su njih dvojica uglavnom provodili vreme na pristojnom odstojanju jedan od drugog, uz tek nekoliko kiselih osmeha radi poziranja fotoreporterima pred početak utakmice.

www.novosti.rs

Pogledajte još