Oštetili NIS za 25 miliona dinara

BEOGRAD, 20. septembra 2010. (Beta) - Četiri vlasnika i direktora preduzeća su uhapšena, a protiv još sedmoro zaposlenih u NIS-u i drugim firmama podneta je krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja kojom su prisvojili 25 miliona dinara.

Uhapšeni su Olivera B. (56), specijalni savetnik preduzeća NIS iz Novog Sada i direktorka NIS-Jugopetrola iz Beograda, njen suprug Milorad B. (61), vlasnik i direktor preduzeća Stabaks iz Beograda, zatim Jadranka S. (48), vlasnik i direktor preduzeća Jadras iz Beograda i Ivana Đ. (45), vlasnik i direktor preduzeća Dakom internacional iz Beograd.

Policija je saopštila da je u redovnom postupku krivična prijava podneta protiv: vlasnika i direktora preduzeća BG inspekt iz Beograda Žikice P. (61), šefa odeljenja za promociju prodaje NIS Novi Sad Zarija J.(38), samostalnih referenata u odeljenju za promociju prodaje NIS - Zorana K. (46), Ivana A. (40), Ljubice S. (44), vlasnika i direktora preduzeća Imsta trejd iz Beograda Mirka S. (58) i vlasnice i direktora preduzeća Pan plast Snežane P. (54).

Osumnjičena Olivera B. je, u periodu od 2005. do 2009. godine, kao direktor preduzeća NIS Jugopetrol, koristeći svoj službeni položaj izbegla raspisivanje tendera tako što je, da bi obezbedila posao privatnim preduzećima, čiji su vlasnici i direktori članovi njene uže porodice i prijatelji, izbegavala zakonske propise za sprovođenje nabavki velikih vrednosti za koje se raspisuju tenderi, iste podelila na više javnih nabavki male vrednosti.

Pogledajte još