Revija Dragane Ognjenović

Dragana Ognjenović ostala je dosledna jednostavnosti, eleganciji i crnoj boji.

U belom ateljeu Dragane Ognjenović dominirale su crne boje na modelima, ali i boja šampanjca, svetla braon, i siva. Jednostavne haljinice malo iznad kolena, svečane haljine i suknje sa cvetom od materijala ili mašnom, crne pantalone, sakoi... Crna rolka je neizbežna, crne štikle takođe.

Ove modele bez problema mogla bi da nosi Odri Hepbern - krhka i harizmatična, pravo oličenje modernosti i elegancije. Neki segmenti revije podsećali su na nju  i na vreme u kome je blistala, na primer, kao glavna glumica u filmu "Doručak kod Tifanija". Posebno frizure – velika visoka punđa nalik na košnicu.

Draganine kreacije mogle bi da nose zrele žene u svečanim prilikama. Žene koje žele da budu jednostavno i nenametljivo lepe. Njihov stil nikada ne izlazi iz mode.
Nokti su obojeni u crno, frizura je ravna ili punđa, a šminka je skoro neprimetna, osim veštačkih trepavica.

Među poznatima u publici bili su Snežana Dakić Mikić, Marko Gramophonedzie, Aja Jung, i drugi.

Na kraju revije Dragana se duboko i s poštovanjem poklonila publici. S njom nema iznenađenja što se tiče boje, dizajna, stila, jednostavnosti. Ali ono što uvek iznenadi je kako da njena ravna crna haljinica ne moze nikada da dosadi, i da uvek izgleda drugačije i posebno.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još