Srbija spremna za dijalog o Kosovu

0

NJUJORK, 25. septembra 2010. (Beta) – Predsednik Srbije Boris Tadić izrazio je u subotu spremnost na dijalog koji će dovesti do "prihvatljivog rešenja" za problem Kosova i istakao da će Beograd i Priština prvi put razgovarati posle mnogo godina.

NJUJORK, 25. septembra 2010. (Beta) – Predsednik Srbije Boris Tadić izrazio je u subotu spremnost na dijalog koji će dovesti do „prihvatljivog rešenja“ za problem Kosova i istakao da će Beograd i Priština prvi put razgovarati posle mnogo godina.

„Uskoro će dve strane razgovarati prvi put posle mnogo godina. Moramo biti strpljivi i moramo da iznađemo one teme koje će omogućiti da poverenje bude izgrađeno na obe strane“, rekao je Tadić na debati 65. zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

„Želim da istaknem da je od suštinske važnosti da, tokom procesa dijaloga, članice UN koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova ostanu na tom kursu nepriznavanja“, rekao je Tadić.

Govoreći o rezoluciji o Kosovu, koju je podnela Srbija uz podršku Evropske unije i koju je Generalna skupština usvojila aklamacijom, Tadić je istakao da Srbija pozdravlja rezoluciju i naveo spremnost Srbije da se uključi „u proces koji će, nadajmo se, dovesti do obostrano prihvatljivog kompromisnog rešenja kosovskog problema“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.