Klinton: Srbija i Kosovo moraju doneti odluku o budućnosti

0

VAŠINGTON, 29. septembra 2010. (Beta) – Državna sekretarka SAD Hilari Klinton izjavila je u sredu da su SAD i EU spremne da pomognu kako bi Beograd i Priština postigli dogovor, ali je to "na liderima i narodima dve strane koji će morati da donesu odluke o svojoj budućnosti".

VAŠINGTON, 29. septembra 2010. (Beta) – Državna sekretarka SAD Hilari Klinton izjavila je u sredu da su SAD i EU spremne da pomognu kako bi Beograd i Priština postigli dogovor, ali je to „na liderima i narodima dve strane koji će morati da donesu odluke o svojoj budućnosti“.

„Lično sam veoma puna nade povodom mogućnosti koje stoje pred tim narodima, ako prepreke budu prevaziđene“, ukazala je američka zvaničnica u Vašingtonu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

Hilari Klinton pozdravila je napore Unije u rešavanju spora između Srbije i Kosova i rekla da su SAD i EU posvećene pružanju pomoći zemljama Balkana u njihovim naporima na putu integracije u evroatlantsku zajednicu.

Ona je dodala i da se raduje predstojećoj poseti Beogradu i Prištini kroz, kako je rekla, desetak dana. „Radujem se poseti Beogradu i Prištini i mogućnosti da razgovaram ne samo s liderima već i građanima“, rekla je Hilari Klinton.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.