Golubović: Ja sam Robin Hud koji je nokautirao Arkana

BEOGRAD, 2. decembra 2010. (Beta) - Optuženi Aleksandar Kristijan Golubović negirao je u četvrtak u završnoj reči da je prodavao heroin i sebe opisao kao idola mladih i Robina Huda koji je sa 17 godina nokautirao Željka Ražnatovića Arkana i šamarao Andriju Draškovića jer je podvodio maloletnice.

"Sa 17 godina nokautirao sam jednog Arkana, šamarao sam Andriju Draškovića jer je podvodio maloletnice. Ja sam veliki protivnik droge i narkomana, čak mi je i moj drug (Milorad Ulemek) Legija nagovestio da bih mogao da imam problema sa Dušanom Spasojevićem jer ne shvatam tu njihovu sferu droge", rekao je Golubović na suđenju pred Višim sudom u Beogradu.

Tužilaštvo je prethodno u završnoj reči predložilo sudu da optužene proglasi krivim i kazni ih po zakonu jer je dokazano da su počinili krična dela za koja su optuženi, odnosno da je Golubović organizovao grupu i da je heroin u Novom Pazaru kupovan od Safeta Ibrovića, a da je kurir bio Mirsad Fujaljkić, dok je drogu uživaocima prodavao Ferat Skenderovski.

Golubović je u završnoj reči negirao krivicu, rekavši da je 125 grama heroina koji su zaplenjeni u stanu njegove majke optužene Milanke Golubović bili u kesi koja je pripadala Skenderovskom, a da on nije znao šta je u kesi.

Golubović je završnu reč koja je trajala više od dva sata posvetio više analizi društvenih prilika, odnosima u podzemlju i kulturološkim fenomenima, a za sebe naveo da je ekspert za oružje i "izviđačka i specijalistička dejstva".

Pogledajte još