Radnici Metal sistema treći dan blokiraju Poresku upravu

0

KRAGUJEVAC 8.decembra 2010.(Beta) – Poreska uprava Kragujevca treći dan ne prima stranke zbog protesta radnika "Metal sistema" koji leže u prizemlju zgrade.

KRAGUJEVAC 8.decembra 2010.(Beta) – Poreska uprava Kragujevca treći dan ne prima stranke zbog protesta radnika „Metal sistema“ koji leže u prizemlju zgrade.

Prema rečima predsednika sindikata „Metal sistema“ Miloša Tanaskovića radnici su spremni da nastave protest, iako je odlukom rukovodstva Poreske uprave pre dva dana isključena struja, grejanje i zabranjena upotreba toaleta.

„Grupa radnica je jutros otišla kod gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića da ga obavesti o nehumanim uslovima u kojima se odvija protest“, rekao je Tanasković agenciji Beta.

Radnici „Metal sistema“ štrajkuju od kraja septembra i traže isplatu zaostalih zarada, raskid ugovora o privatizaciji, obnavljanje proizvodnje i odgovornost za stanje u firmi. Oni insistiraju da Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja razmotri predlog Štrajkačkog odbora o rešavanju krize u firmi ili ponudi svoje predloge.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.