Za petak, 10. decembar 2010. godine

BEOGRAD, 10. decembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja kritikuju odluku vlasti Srbije da njen predstavnik ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade, koja je sinoć ipak preinačena, prenose navode s Vikiliksa i pišu o drugim temama.

ALO - Pod naslovom "Poraz Jeremića, Srbija ide na dodelu Nobela!", o promeni odluke o učešću predstavnika Srbije na dodeli Nobelove nagrade kineskom disidentu.

BLIC - "Vlada nije htela da 2008. uhapsi Mladića u Valjevu", depeše s Vikiliksa o haškom beguncu. "Vlada promenila stav posle kritika: "Srbija prisustvuje dodeli Nobelove nagrade za mir".

VEČERNJE NOVOSTI - "Nije vlada španska serija", ministar za rad i socijalna pitanja Rasim Ljajić za list govori o izborima, siromaštvu i drugim važnim temema. "Amerikanci se plaše podele Kosova", piše list.

DANAS - "Ombudsman neće zastupati Vladu", o odlasku Saše Jankovića u Oslo. Sedam godina nakon zaključaka komisije Žarka Koraća nije ispitana uloga državnih službi u atentatu na premijera: "Bez odgovornosti za ubistvo Đinđića".

KURIR - Pod naslovom "Ovo je siroma' čovek", o imovini i primanjima ministra trgovine Slobodana Milosavljevića.

POLITIKA - "Beograd sumnjao da Mladiću pomaže Rusija", piše list o saznanjima iz diplomatskih depeša SAD. "Ivo Sanader pobegao iz Hrvatske", o jučerašnjem bekstvu bivšeg premijera.

PRAVDA - "Policajac ubio ljubavnicu, pa sebe", o tragediniji u beogradskom prigradskom naselju. "Uhapšen bivši direktor Agencije za privatizaciju", o hapšenju više ljudi zbog zloupotrebe službenog položaj i falsifikovanja dokumenata.

PREŠ - "Tadić tražio smenu Vuka Jeremića", piše list. "Vlada 2008. znala gde se krije Mladić", o navodima "Vikiliksa".

PRIVREDNI PREGLED - "Jake institucije najjače oružje", o borbi protiv korupcije. "I Rusi i Turci u trci za Telekom", piše list.

Pogledajte još