Otkazane stotine letova zbog snega u Nemačkoj

BERLIN, 17. decembra 2010. (Beta) - Na nemačkim aerodromima otkazane su stotine letova zbog mećave koja u mnogim regonima traje već 24 sata, a do teških poremećaja došlo je i u drumskom saobraćaju.

Samo u Frankfurtu na Majni otkazano je 200 letova. Pošto je slična situacija bila i sinoć, mnogobrojni putnici, koji nisu iz tog grada i okoline, bili su prinuđeni da noć provedu na poljskim krevetima u tranzitnom delu aerodromske zgrade.

Na aerodromu Tegel u Berlinu otkazana je čak trećina svih letova planiranih za danas, kako unutrašnjih, tako i međunarodnih. Slična je situacija i na aerodromima u Diseldorfu, Hamburgu i Minhenu.

Prošle noći je došlo do teških poremećaja i u drumskom saobraćaju. U saveznoj pokrajini Hesen je u kratkom roku palo više od 20 centimetara novog snega, pa su na putu ostala "zarobljena" i vozila za rasčišćavanje. Policija je jutros, kako izveštavaju mediji, morala da budi mnogobrojne usnule vozače koji su noć proveli na zavejanim auto-putevima, da bi konačno krenuo saobraćaj.

Pogledajte još