Stojke: Tužiću B92 i Brankicu Stanković!

Golman Partizana, Vladimir Stojković odlučio je da presavije tabak i napiše tužbu protiv novinara i televizije B 92. Reprezentativnog čuvara mreže na ovaj potez navela je činjenica da je u poslednjoj epizodi emisije „Reakcija” njegovo ime u dovedeno u vezu sa ljudima iz kriminalnog miljea.

Nemam dilemu, tužiću vašu koleginicu i televiziju B 92 – potvrdio je Stojković, uz napomenu da odmah kreće u akciju. – Već danas ću konsultovati najbolje advokate u Srbiji, a potom predati tužbu našem i međunarodnom sudu. Dosta mi je laži!

U ponedeljak uveče, ponovo je pokrenuta priča o sprezi organizovanog kriminala i fudbala u Srbiji, pri čemu je nekoliko puta pomenuto i ime Vladimira Stojkovića.

Objavljeno je kako pokušaj linča na mene, pre utakmice u Đenovi, nisu organizovali navijači Crvene zvezde, nego Dejan Stojanović Keka, da bi posle deset minuta bilo rečeno kako je taj čovek moj i menadžer Dejana Milovanovića. Pošto obe informacije nemaju dodirnih tačaka sa istinom, pomenuti navodi će morati da se dokazuju pred nadležnim organima.

Od kako je letos stigao iz Sportinga na jednogodišnju pozajmicu među crno-bele, dokazivao se na terenu odličnim odbranama, dok van njega nije bilo baš sve potaman Vladimiru Stojkoviću. Život mu je bio ugrožen prilikom upada huligana u autobus reprezentacije pred polazak na utakmicu sa Italijom, a sve su pratile glasine kako je u kontaktu s ljudima s one strane zakona.

Neću više da ćutim. Vreme je da se sazna istina. Moje ime i ranije se provlačilo po medijima, pod navodnom sumnjom da sam blizak osobama koje se bave organizovanim kriminalom, ali kako sam prilikom plasiranja neistine bio u inostranstvu, na utakmici Braga – Partizan, nisam znao ko je prvi objavio laž, bilo bi glupo da sam tužio one za koje nisam ni bio siguran da li su napisali ili samo prepisali izmišljotinu.

Sad je situacija drugačija.

(old_image)
Niko ne može da me laže, lično sam na televiziji čuo neistine o meni i zato sam odlučio da podnesem tužbu. Ne zbog sebe, jer sam maltene oguglao na priče i to me ne boli, nego je ružno da laži sluša čitava država. Narodu se pune uši glupostima, a sve bez dokaza. To mora da prestane.

Da bi potkrepio tvrdnju kako mu Dejan Stojanović, poznatiji kako Keka, nije menadžer, Vladimir Stojković podseća ko su bili agenti angažovani prilikom realizacije transfera i pozajmica u periodu od kad je napustio Crvenu zvezdu do danas.


Sa Marakane u francuski Nant odveo me Milan Ćalasan, posao sa holandskim Viteseom završio je Ranko Stojić, prelazak u portugalski Sporting zaključio je moj brat Vladan Stojković, odlasku u Hetafe kumovao je Zoran Stojadinović, za šestomesečni odlazak u Vigan pobrinuo se Ian Anderson, da bi poslednji posao, dolazak iz Lisabona u Partizan zaključio ponovo Zoran Stojadinović. Svi ugovori su overeni, u svakom trenutku mogu da se provere i baš me zanima kako će oni koji o meni plasiraju laži da dokažu da mi je menadžer bio neko drugi
– rekao je Stojković.


Ostajem u Partizanu

Partizan hoće da zadrži Vladimira Stojkovića, izjasnio se i sjajni golman kako bi voleo da ostane među crno-belima, ali pita se i Sporting. Novi direktor „lavova”, Hoze Kučeira, najavio je za januar razgovore sa fudbalerima koji nisu u prvom planu i onima koji su na pozajmicama, kakav je slučaj sa reprezentativnim čuvarom mreže.


Što se mene tiče sve je jasno, ako se uopšte budemo videli tražiću da ostanem da branim za Partizan. Već sam rekao da se u Lisabon ne vraćam i pri tom stavu ostajem
– objasnio je Stojković, kojem pozajmica ističe završetkom prvenstva, a ugovor sa Sportingom u junu 2012. godine.


www.zurnal.rs

Pogledajte još