Najbolji Rafael Nadal i Blanka Vlašić

0

BEOGRAD, 30. decembar 2010. (FoNet) – Španski teniser Rafael Nadal i hrvatska atletičarka Blanka Vlašić izabrani su za najbolje sportiste sveta u 2010. godini u tradicionalnoj anketi Međunarodnog udruženja sportskih novinara.

BEOGRAD, 30. decembar 2010. (FoNet) – Španski teniser Rafael Nadal i hrvatska atletičarka Blanka Vlašić izabrani su za najbolje sportiste sveta u 2010. godini u tradicionalnoj anketi Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS), u kojoj su ove godine glasali novinari iz 93 države.

 

 

U konkurenciji muškaraca Nadal je sa 16,3 odsto glasova bio bolji od dvojice fudbalera Barselone Lionela Mesija (14,9) i Andresa Inijeste (14,7), javila je Radio televizija Srbije (RTS).

Vlašićeva je trijumfovala sa 19,7 odsto glasova, a drugo mesto zauzela je pobednica Svetskog kupa u alpskom skijanju Amerikanka Lindzi Von sa 15,2 odsto. Treća je bila belgijska teniserka Kim Klajsters sa 14,2 odsto glasova.

Za najbolju ekipu proglašena je fudbalska reprezentacija Španije, koja je osvojila titulu prvaka sveta, dobivši ubedljivih 42,3 odsto glasova.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.