Prosinečki: Nisam nezadovoljan, ali može bolje

BEOGRAD, 5. marta 2011. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da nije nezadovoljan igrom svog tima u večerašnjoj pobedi protiv Smedereva od 1:0, ali je ocenio da još ima mesta za napredak.

"Smederevo je dobra i organizovana ekipa. Imali smo problem da probijemo blok koji su postavili na 30 metara od svog gola", rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare posle pobede Zvezde u prvom kolu prolećnog dela Super lige, golom Kadua Mendeša u 45. minutu iz penala.

"Nisam nezadovoljan, ali još nismo postigli ono što želim, a to je da pas igrom dolazimo do protivničkog gola", dodao je trener Crvene zvezde.

Posed lopte u prvom poluvremenu iznosio je 83:17 odsto u korist domaćeg tima.

"Radimo na tome da duže od protivnika držimo loptu u svom posedu, ali moramo da budemo ubojitiji. Želim da napadamo preko bokova, medjutim teško dolazimo do takvih akcija. Pored toga igrači moraju bolje da reaguju u situacijama jedan na jedan sa protivničkim golmanom", ocenio je Prosinečki.

Prosinečki je rekao da više neće imati tremu pred utakmice, jer je debitovao u prvenstvenom meču, a istakao je i da su ga navijači Crvene zvezde još jednom impresionirali svojom podrškom klubu i brojem u kojem su došli na Marakanu.

Trener Smedereva Dragan Djordjević rekao je da je njegov tim namerno prepustio terensku inicijativu Zvezdinim igračima.

"Dobro smo počeli meč. Svesno smo prepustili posed lopte Zvezdi, ali koštala nas je greška u finišu prvog poluvremena", ocenio je
Djordjević i dodao:

"Znali smo za akciju domaćih igrača posle kornera, jer smo pratili rad Prosinečkog, medjutim Živković je zakasnio da pridje Kaludjeroviću, a potom i nešto jače ušao u duel, zbog čeka je dosudjen penal".

Pogledajte još