Priština spremna za pregovore i bez skupštinske rezolucije

PRIŠTINA, 7. marta 2011. (Beta) - Prištinski tim će spremno dočekati sutrašnje pregovore sa Beogradom, iako Skupština Kosova nije u ponedeljak usvojila rezoluciju o razgovorima, kazao je potpredsednik Skupštine Kosova Džavit Haljiti.

Poslanici Skupštine Kosova nisu na sednici u ponedeljak usvojili rezoluciju o dijalogu Beograda i Prištine zbog, prema Haljitijevim rečima, želje jedne albanske parlamentarne političke grupe da se Kosovo ujedini sa Albanijom.

"Jedna albanska politička grupa želi da se Kosovo ujedini sa Albanijom, da se ne prizna plan Martija Ahtisarija, kao i da bude promenjen Ustav Kosova. Mi se oslanjamo na te dokumente i smatramo da se Kosovo ne može pripojiti ni Albaniji, ni Srbiji, ni bilo kojoj državi", kazao je Haljiti novinarima u Skupštini Kosova.

Naveo je da će predstavnici Prištine u utorak otputovati u Brisel na pregovore, kao i da će tamo, i bez usvojene rezolucije, početi razgovore o tehničkim pitanjima sa Beogradom. Haljiti je rekao da u Prištini od predstojećeg dijaloga sa Beogradom očekuju, pre svega, "olakšanje" za Srbe, Albance i sve stanovnike Kosova, kao i rešenje pitanja nestalih tokom rata na Kosovu.

Pogledajte još