Godišnjica smrti Ksenije Pajčin

Danas će na Novom groblju u Beogradu biti obeležena godišnjica smrti Ksenije Pajčin kada će se na pomenu okupiti članovi njene porodice- majka Ljubica, baka, otac, polusestra, kao i mnogi prijatelji.

Da podsetimo, 16. marta prošle godine beživotno telo Ksenije i njenog dečka Filipa Kapisode pronađeno je u njenom stanu na Voždovcu. Istraga je utvrdila da je Filip ubio Kseniju, a zatim i sebi oduzeo život. Brojne nedoumice oko okolnosti koje su prethodile ovoj tragediji još uvek nisu jasno rasvetljene i povod su brojnim nagađanjima i špekulacijama.

Ksenijin veliki prijatelj, stilista Bane Dević, je u izjavi za list "Novosti" otkrio da priprema neku vrstu dokumentarca o jednoj od najlepših Srpkinja.

Reč je o multimediju koji će biti sastavljen od Kesnijinih spotova, koncerata, gostovanja u emisijama, fotografija i do sada neviđenih snimaka iz svakodnevnih situacija“, rekao je Dević i dodao:

Na DVD-u, koji bi trebalo da se pojavi do leta, naći će se i dve pesme koje Ksenija nije stigla da otpeva. Još nismo odlučili koju ćemo pevačicu angažovati da ih otpeva, ali svakako ćemo izabrati onu koja ima Ksenijinu energiju”.

On se osvrnuo i na razne tekstove koji su od Ksenijijne smrti preplavljlivali tabloide, od kojih su neki više nego bizarni kao što je ispovest zaboravljene folkerke Saške Karan, Ksenijine komšinice, koja tvrdi da je pop pevačica živela u ukletoj zgradi.

“Svaki izmišljeni napis za Ksenijinu porodicu je kao dodavanje soli na ranu, koja nikada neće zarasti. Neki novinari nemaju granicu kada pišu gluposti koje nemaju veze s mozgom. Najavljivali su da ćemo otvoriti i muzej Ksenijinih stvari, a niko sa mnom nije kontaktirao da proveri tu dezinformaciju. Ksenija nije to zaslužila jer je svima izlazila u susret. Ako ne mogu nešto lepo da napišu, neka je bar puste da počiva u miru”, revoltirano zaključuje Dević.

Izvor: Svet.rs

Pogledajte još