Telekom Austrija jedini dostavio ponudu za Telekom Srbija

0

Jedinu ponudu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija dostavila je kompanija Telekom Austrija.Radna grupa za prodaju Telekoma Srbije otvorila je u ponedeljak ponudu austrijskog Telekoma, ali nije objavila detalje …

BEOGRAD, 21. marta 2011. (Beta) – Jedinu ponudu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija dostavila je kompanija Telekom Austrija.

Radna grupa za prodaju Telekoma Srbije otvorila je u ponedeljak ponudu austrijskog Telekoma, ali nije objavila detalje te ponude. Rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbije istekao je u 14.00 časova.

Status zvaničnih ponudjača na tenderu dobilo je šest kompanija – Telekom Austrija, Dojče telekom, Turksel, Amerika movil, Veder investments i Frans telekom, a radna grupa zadužena za sprovodjenje tendera očekivala je najmanje četiri ponude.

Minimalna cena za većinski paket akcija Telekoma Srbije je 1,4 milijarde evra. Vlada Srbije će prodati 31 odsto akcija, a grčki OTE svih 20 odsto akcija koje poseduje u Telekomu. Dojče telekom poseduje 30 odsto akcija u kompaniji OTE.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.