Nole i Rafa za Japan

MAJAMI, 22. mart 2011. (FoNet) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković predvodiće tim najbioljih svetskih tenisera, koji će odigrati egzibicionu fudbalsku utakmicu protiv fudbalskog kluba Fort Loderdejl Strajkersa, kako bi sakupili novac za Japan, koji je pretrpeo razaranja posle zemljotresa i cunamija.

"Veoma sam zabrinut za narod Japana i smatram da je jedino ispravno da uradimo sve što možemo da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna", rekao je Đoković koji je tokom turnira u Indijan Velsu na flasterima koje je nosio na desnom kolenu imao natpis "Podrška Japanu".

On je pozvao ljude da dođu na utakmicu koja će po lokalnom vremenu biti odigrana sutra u sedam uveče na terenu gimnazije Evergljeds, nekoliko milja udaljenoj od terena na kojima će najbolji svetski teniseri igrati mečeve na turniru Masters serije, objavljeno je na sajtu turnira u Majamiju.

U fudbalskom timu, koji predvodi Đoković, potvrđeno je da će biti Španci Rafael Nadal, Fernando Verdasko, Felisijano Lopez i David Ferer, Japanac Kei Nišikori, Britanac Endi Mari, Francuz Rišar Gaske, Srbin Viktor Troicki, Kipranin Markos Bagdatis i Austrijanac Jirgen Melcer.

Potom će biti održana dobrotvorna večera za Japan kojoj će, takođe, prisustvovati najbolji svetski teniseri. Ulaznica za večeru je 350 dolara.

 

Pogledajte još