Vladimir Putin u poseti Beogradu

0

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) – Premijer Rusije Vladimir Putin dolazi u sreduu radnu posetu Srbiji tokom koje će, kako je najavljeno, sa najvišim srpskim zvaničnicima razgovarati pre svega o ekonomskoj saradnji, posebno u energetskoj sferi

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) – Premijer Rusije Vladimir Putin dolazi u sreduu radnu posetu Srbiji tokom koje će, kako je najavljeno, sa najvišim srpskim zvaničnicima razgovarati pre svega o ekonomskoj saradnji, posebno u energetskoj sferi.

Prema najavama iz Moskve, u razgovorima će biti reči o projektu gasovoda Južni tok, ali i o situaciji u Libiji i Kosovu.

Očekuje se da će tokom Putinove posete Beogradu gde dolazi nakon razgovora u Sloveniji, biti potpisani sporazumi o naučno-tehničkoj saradnji i turizmu, kao i o drumskom saobraćaju.

Putina će u Beogradu razgovarati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i predsednicom parlamenta Slavicom Đukić-Dejanović.

To je druga Putinova poseta Beogradu nakon juna 2001. godine, kada je boravio u svojstvu predsednika Rusije.

U ruskoj delegaciji su još direktor Gasproma Aleksej Miler, ministar energetike Sergej Šmatko, ministar saobraćaja Igor Levitin, kao i ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu koji je i kopredsednik međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.