Pobede Barselone, Reala i Kahe Laboral

BEOGRAD, 22. marta 2011. (Beta) - Košarkaši Olimpijakosa, Barselone, Kahe Laboral i Real Madrida zabeležili su na svojim terenima pobede u prvim utakmicama četvrtfinala Evrolige.

Prvi mečevi doneli su uzbudljive i kvalitetne mečeve, ali je vest večeri svakako to što je Olimpijakos pobedio stalnog šampiona Italije Montepaski sa čak 89:41.

Obično aktivan i agresivan tim Montepaskija postigao je samo devet poena za poluvreme, a tokom cele utakmice ubacio je samo 12 koševa iz polja, od čega tri za tri poena.

Najuzbudljivija utakmica odigrana je u Barseloni, u kojoj je evropski prvak pobedio Panatinaikos sa 83:82. Katalonski tim vodio je tokom prvog poluvremena, da bi atinska ekipa do poslednje četvrtine napravila preokret i povela.

Barsa je u finišu napravila seriju od 11:0 i povratila prednost, Panatinaikos je uspeo da priđe na poen zaostatka na 1,7 sekundi pre kraja, ali je Dimitris Dijamantidis promašio šut iz daljine za pobedu.

Najefikasniji u Barseloni bili su Huan Karlos Navaro sa 13 i Jaka Lakovič sa 12 poena, dok je Kosta Perović utakmicu završio sa šest poena.

Panatinaikos je predvodio Dijamantidis sa 26 poena.

Kaha je uglavnom ubedljivo vodila protiv Makabija na svom terenu u prvom poluvremenu, ali se izraelski tim u drugom poluvremenu vratio u igru, ali nije imao snage za preokret.

Milan Mačvan je počeo meč u prvoj petorci za Makabi, ali je u igri proveo manje od četiri minuta, bez poena, bez skokova i sa dve izgubljene lopte. Nemanja Bjelica nije igrao za Kahu.

Real Madrid je na svom terenu u španskom derbiju pobedio Valensiju sa 71:65. Gosti su vodili skoro sve vreme, a Real se držao zahvaljujući boljem skoku i agresivnijoj igri, da bi u finišu proradio i napad, tako da je domaći tim uspeo da izjednači.

Meč je rešio 20-godišnji Crnogorac Nikola Mirović, koji je sa pet vezanih poena doneo preokret i pobedu Realu.

Sledeće utakmice igraju se u četvrtak, a na završni turnir u Barseloni plasiraće se timovi koji prvi dođu do tri pobede.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala:

Olimpijakos - Montepaski 89:41
Barselona - Panatinaikos 83:82
Real Madrid - Valensija 71:65
Kaha Laboral - Makabi 76:70

Pogledajte još