Partizan ubedljivo pobedio Budvu

BEOGRAD, 27. marta 2011. (Beta) - Vaterpolisti Partizana pobedili su u Beogradu Budvu sa 10:2 (4:1, 4:0, 1:0, 1:1) u trećem kolu četvrtfinalne Grupe A Evrolige i našli se pred plasmanom na fajnal-for.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Duško Pijetlović sa četiri pogotka. Ćuk postigao je dva, dok su se iz Partizana u strelce upisali još Stefan Mitrović, Dušan Mandić, Andrija Prlainović i Aleksandar Radović.

Strelci za Budvu bili su Nikola Vukčević i Ivan Zanetić.

Crno-beli su izuzetno motivisano ušli u meč i već posle prve dve četvrtine nagovestili pitanje pobednika. Igrači domaćeg tima postigli su po četiri gola u te dve deonice, a primili samo jedan kada je Vukčević smanjio zaostatak svog tima na 4:1.

Po povratku sa odmora Partizan je rutinski priveo susret kraju.

Partizanov trener Igor Milanović rekao je da su njegovi igrači "ispunili sve dogovore iz svlačionice" i čestitao im na "borbenoj i motivisanoj igri".

"Odbrana je bila na izuzetno visokom nivou, što je olakšalo posao u napadu. Igrali smo izuzetno motivisano i borbeno, a momci su sproveli sve taktičke zamisli kao što smo se dogovorili", rekao je Milanović po završetku meča za Radio televiziju Srbije.

On je dodao da su crno-beli sada veoma blizu plasmana na fajnal-for Evrolige.

"Pretpostavljam da možemo kao domaćin da pobedimo Jadran što bi nam, verujem, bilo dovoljno za plasman medju četiri najbolje ekipe", ocenio je Milanović.

Juče je u Dubrovniku Jug pobedio Jadran sa 13:6.

Na tabeli Grupe A ubedljivo vodi Partizan sa devet bodova. Drugi je Jug sa šest, Budva ima tri, dok je Jadran bez bodova.

U četvrtom kolu, 13. aprila, Budva će ugostiti Partizan, a Jadran u Herceg Novom ekipu Juga.

Pogledajte još