Petrović: Igraćemo u baražu!

Uverio nas je Vladimir Petrović da vlada situacijom na terenu, Srbija ima igru kojom može da stigne do baraža za Evropsko prvenstvo, a ima i selektora koji, čini se, najviše veruje u srećan kraj tužno započete priče.

I posle remija u Talinu, Petrović nije odavao utisak nezadovoljnog čoveka, naprotiv, pohvalio je igrače, a novinarima glasno poručio: “Igraćemo u baražu”!

- Stvari se nisu mnogo promenile - ističe prvi čovek nacionalnog tima. - I sa pobedom u Estoniji, imali bismo obavezu da savladamo Severnu Irsku u Belfastu. A mi to možemo i hoćemo. Možda će na kraju da odluka padne u Sloveniji, ali ne brine me ni to, jer imamo i pojedince i tim sposoban da ostvari konačni cilj.

Utisak je da smo u Talinu imali sve, a onda zbog svojih grešaka ostali bez dva boda.

- Ne tražite od mene da vam govorim o učinku pojedinaca, vaše je pravo šta ćete da napišete, moje je da neke stvari “raspravimo” između sebe. Meni je važno da smo kao tim delovali dobro, da ovi momci polako vraćaju veru u reprezentaciju
.

Interesantno je da selektor ne želi mnogo da se bavi ni dramom u poslednjim trenucima meča, radovali smo se pobedi kada je holandski arbitar poništio gol Pantelića.

- Da li bi moje razmišljanje promenilo rezultat, ono što se dogodilo? Tog trenutka smo izgubili, a onda dobili remijem Slovenije u Irskoj. Krivo mi je samo što bi nam taj gol Pantelića, da je naravno priznat, doneo još veći mir do septembra i nastavka kvalifikacija. Ne vredi, ipak, jadikovati za nečim što se ne može promeniti. I dalje smo gospodari svoje sudbine, a uvereni da će u našoj grupi biti još šokova, iznenađujućih rezultata. Naša obaveza je da Srbija ne bude deo te priče.

(old_image)

Da li igrači dele optimizam selektora...

- Teško im je pao ovaj remi, bilo je po završetku utakmice i (samo)kritike. Ne, nisu se svađali. Znaju oni koliko mogu, zbog toga i ne treba stvarati dodatni pritisak u stilu “morate da pobedite”. Oni više od svih žele da učestvuju na Evropskom prvenstvu - ne ostavlja dilemu selektor “orlova”.

Dakle, ostala su još četiri meča i 12 bodova u igri. Računica govori da nam možda i osam bodova može biti dovoljno za baraž.

- Sve govori da će, ponavljam, odluka pasti u Sloveniji. Ne treba, međutim, otpisivati ni Irce. Svi imamo iste želje, a mesto je samo jedno. Mislim da ga Srbija zaslužuje - zaključio je Vladimir Petrović.

Vidić "selektor"

Ne želi selektor da govori o pojedincima, neko je, međutim, insistirao da iznese svoje mišljenje o igri Nemanje Vidića.

- On je preuzeo moju ulogu na terenu, bio selektor - slikovito je odgovorio Petrović.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još