Konsenzus neophodan za pregovore s EU

0

Za uspeh u pregovorima o ulasku u Evropsku uniju je neophodan politički konsenzus i uključivanje što više segmenata društva u taj proces, izjavila je u ponedeljak u Beogradu predsednica Nacionalnog odbora hrvatskog Sabora za praćenje pregovora sa EU Vesna Pusić.

U razgovoru s članovima odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove i evropske integracije, Pusić je rekla da je „bez konsenzusa nemoguće“ uspešno sprovesti pregovore o ulasku u Evropsku uniju pošto je to proces koji se najviše tiče unutrašnjih reformi, a mnogo manje spoljnih pitanja.

„Potrebno je formirati kritičnu masu za reforme
„, rekla je Pusić i istakla da nikako ne treba dozvoliti da pregovori o ulasku u Evropsku uniju u jednom trenutku postanu nešto što se tiče samo ljudi koji u njima direktno učestvuju, što je, kako je navela, greška koju je Hrvatska napravila.

Povodom situacije u regionu, Pusić je rekla da su sve države regiona upućene jedne na druge i da od njihove saradnje zavisi da li će se region potpuno stabilizovati, što je, kako je navela, uslov za ekonomski prosperitet.

BEOGRAD, 13. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.